Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 20. juni 2012

Bendik Baksaas: – Jeg ser ut som jeg kommer rett ut fra 2010

22. juni slipper de tre gærne guttene i Bendik Baksaas Band sin debut-EP The Shape Of Beats To Come på Trondheimslabelen Dayladore Collective.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

 
I intervjuet vårt forteller Bendik at han er opptatt helhet og komposisjon i plater, og hører mye på mixer og album i stedet for enkeltlåter m.m. Sjekk!

Det obligatoriske debutant-spørsmålet først:

Hvem er egentlig Bendik Baksaas Band?

– Tre gærne gutter med sans for jazz og hiphop. Møttes på dykkerkurs i ’09, derav platecoveret.

I april 2012 gjorde BBB en konsert på Blå sammen med Krts.

«We partied, we improvised, we tore the place up. When I say we, I mean the incredible indie-hiphop/eclectic-jazz live band Bendik Baksaas, the illest beat DJ bringing the funk all night long – DJ Baz, and myself that had to give a lil bit of rugged beats for the late nighters. We did it, we did it hard, and we’ll do it again in the near future.» Krts Hairston, musiker og produsent fra hiphophovedstaden Brooklyn i New York.

Fine ord, hva er drømmespillejobben?

– Tror livesettet med Krts var drømmegigen, synd å ha svidd av den så tidlig. Vi hadde med hele Bendik Baksaas Big Band, blåserekke, bass og Krts på beats, i tillegg til oss tre.

– I år skal vi spille på Slottsfjellfestivalen. Neste år er jeg hypp på å spille på kastellnatt der. Kastell er klubbene Slottsfjell arrangerer i noen enorme industrilokaler på natta. Spilte der med Proviant Audio for et par år siden. Det var noen tusen i crowden, husker jeg på et tidspunkt stod på en slags balkong fem meter over scenen og spilte.

Med hip hop og disko krysset med en solid dose elektronika, leverer Bendik Baksaas Band musikk som gir assosiasjoner til det glade syttitallet. Det blandes og mikses, og resultatet blir trendy og særdeles dansbar laptop-elektronika, skriver labelen Dayladore Collective.

Hvor trendy er du/dere?

– Musikalsk: helt ekstremt. Alle liker hiphop og electronics nå. The xx gjør collabs med Nosaj Thing, og Flying Lotus har ti millioner visninger på youtube. Visuelt er det heller labert. Jeg har fått høre at jeg ser ut som jeg kommer rett ut fra 2010. Dessverre er det ikke lenge nok siden til å være fett. Hvis du kler deg ut som 1996 er du helt rå, men hvis du bare henger et par år bak så driter du deg ut. Når det er sagt så er en genser med hette alt jeg trenger, det er trendy nok for meg.

Presseskrivet nevner også hiphop, disko og elektronika som referanser.

Riktig? Og hva slags musikk hører du på for tiden?

– Det er absolutt sjangre jeg hører mye på. Jeg er veldig opptatt av helhet og komposisjon i plater, sånn sett hører jeg mye på mixer og album i stedet for enkeltlåter. Akkurat nå hører jeg på en mix Nicolas Jaar (les mer om Nicolas Jaar i Musikkbloggen) gjorde for BBC Radio 1. Det er et dj-set laget for headphones, og skal presentere musikken han er inspirert av. Alt fra barokkmusikk med cembalo, til solokonserter med Keith Jarrett, N’sync (ja, boybandet) og bakom-materiale fra Twin Peaks DVD-en. (les mer om boyband i Musikkbloggen) Alt sammen er klipt sammen og produsert på en veldig kreativ og personlig måte. Nico lar deg høre musikken slik han hører det.

Er det noe musikk du synes det er litt pinlig at du liker?

– Sånne guilty pleasure-spørsmål er så vanskelig. Tror det var P3-boss Mats Borch Bugge som på et sånt type spørsmål svarte ”I Want You Back” med Jackson 5. Nei, det blir for enkelt … Tror jeg får svare Henning Kvitnes. Kommersiell artist som henvender seg til foreldregenerasjonen min med akustiske instrumenter og lune tekster om kjærlighet og fiske. Men jeg har sansen for han ass, vært på konsert og greier. Lurer på hva han synes om musikken min. Kanskje vi burde mekke beats sammen.

Hva skjer med Bendik Baksaas Band framover?

– Masse. Releasgigs i helgen, henholdsvis Turkish på fredag og Brukbar i Trondheim på lørdag. Det blir mye konserter i sommer, det er bra. Utover det jobber jeg på mye nytt materiale for tiden, legger planer og gjør innspillinger til debutalbumet mitt.

 

 

Konserter
Fredag 22. juni – Oslo @ Turkish Delight – release
Lørdag 23. juni – Trondheim @ Brukbar

Du kan låne musikk av The xx, Nosaj Thing, Flying Lotus, Nicolas Jaar,
Proviant Audio
og andre utøvere som er nevnt i intervjuet!

4 kommentarer til “Bendik Baksaas: – Jeg ser ut som jeg kommer rett ut fra 2010”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 31 andre abonnenter