Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. juni 2012

5 plater som har inspirert Violet Dream

Vi spurte 16 år gamle Johannes Vagle aka Violet Dream om hvilke fem album som har inspirert han, og ikke overraskende troner M83 øvert på listen. De resterende fire er nok ukjente (perler) for de fleste. Sjekk!

 

M83 – M83
Ofte lengter jeg tilbake til tiden hvor M83 besto av to medlemmer, Nicolas Fromageau og Anthony Gonzalez. M83s debut kommer alltid til å være deres beste plate. Denne plata vil få deg til å ville danse med gåsehud og tårer i øynene.

 

 

 


Blackbird Blackbird – Summer Heart
Som tittelen tilsier er dette en sommerskive. Men det er også langt mer enn det. Summer Heart gir deg herlige toner i form av vokaler og synther, druknet i en sjø av reverb og et vidt spekter av perkusjonslyder. Et album som er perfekt til en glad sommerdag.

 

 

 


Jon Brion – Eternal Sunshine of the Spotless Mind: Original Soundtrack
Dette albumet, eller heller lydsporet, er et så emosjonelt kunstverk at det ikke kan beskrives med ord. Man får heller finne seg i å måtte søke det opp og høre gjennom på egenhånd. Låten «Phone Call» gir meg gåsehud hver gang. En genistrek.

 

 

 


Grouper – A I A: Alien Observer
Grouper er ei dame med en gitar, en synth og en utrolig stemme. Når hun setter disse ingrediensene sammen og krydrer med reverb og delay løfter lydene hun lager deg høyt opp over skyene hvor du svever helt frem til albumet tar slutt.

 

 

 


Belong – October Language
Belong lager svevende, men intens shoegaze med inspirasjoner fra glitch-musikk. Jeg tror at å høre på belong er litt som å drukne i en foss. På en god måte, altså. Et album du må høre.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

3 kommentarer til “5 plater som har inspirert Violet Dream”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter