Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 22. juni 2012

Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «The Kids Are Up to No Good»

 

Death By Unga Bunga

 

«The Kids Are Up to No Good »(2012)

 

Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatøren

 

5

Retro-poppa garasjerock // Jeg har stor sans for Death By Unga Bungas første album «Juvenile Jungle» (2010), der drivende og upolert 60s garasjerock er festet i rillene. På årets «The Kids Are Up to No Good» kan det mer retro-poppa 60s lydbildet og låtene til gutta bli vel liktlydene over et helt album – selv om en av favorittene mine, den 8 min lange Spacemen 3-aktige avslutningslåta «Hallucination Generation (Take Me Home)» skiller seg ut fra resten av kutta. Og det er vel nettopp derfor den er plassert helt til slutt. Personlig savner jeg flere av de gutsy garasjerock låtene som Death By Unga Bunga overrumplet oss med på debuten sin. Men, hvis du setter dette i spilleren og tenker deg at du er på en konsert med gruppa, er det lite som slår denne type musikk. Fengende og hektende låter som «I Wanna Go Wild» – med mer enn ett hint til The 13th Floor Elevators «You’re Gonna Miss Me» og alskens garasjesamlere ’a la «Songs We Taught The Fuzztones» – og tittelkuttet «The Kids Are Up to No Good», funker svært så bra i heimen en søndag ettermiddag også. Death By Unga Bunga sparker fortsatt godt i fra seg – og er tidlig-mid 60s pop (The Beatles, The Kinks mfl.) dyppet i klassisk garasje din kopp med te, er det bare å ønske «The Kids Are Up to No Good» velkommen.

 

 

Anmeldelsen er tidligere pubslisert i Spirit nummer 02 2012.

Du kan låne Death By Unga Bungas «The Kids Are Up to No Good» på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

 

Sjekk ut Death By Unga Bunga i sommer på:

Trænafestivalen, Træna. 5. juli.
Buktafestivalen, Tromsø. 19. juli.
Bøgrend Autofest, Vinje i Telemark. 4. august.
Øya, Oslo. 11. august

7 kommentarer til “Plateanmeldelse: Death By Unga Bunga – «The Kids Are Up to No Good»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter