Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 22. juni 2012

Aslak Alis Hartberg til Mono under Oslojazz

Aslak Alis Hartberg. Foto: Per Heilmly

Mange kjente ham som Alis fra Klovner i Kamp. I jazzmiljøet var han bassisten som spilte i Shining og Jon Eberson Quartet. Nå, ti år etter forrige jazzutgivelse, kommer han ut med et prosjekt som oppsummerer alt han har drevet med musikalsk.

Aslak Hartbergs nye prosjekt, The Fuzz, har premiere på Mono under Oslojazz 2012. Med seg har han trompeter Gunnar Halle (Fattigfolket/Mari Boine), pianist Bugge Wesseltoft og Karpe Diem-trommeslager Frode Eggum. Gjør klar til samplede trommer, massive synther og eksperimentell bassing, men aldri uten en solid forankring i catchy melodier, skriver Oslo Jazzfestival i pressemeldingen.

To klare referanser peker seg ut når man hører musikken: Miles Davis og Kanye West. Miles Davis-platen Tutu fra 1985 er en plate Hartberg alltid nevner i intervjuer. Der leker Miles Davis seg på det bunnsolide – men også svært moderne og programmerte – kompet til Markus Miller. Den alltid grenseoverskridende hip hoperen Kanye West er også tydelig tilstede i Hartbergs nye prosjekt. Med sine elleville programmeringer, dansbare trommer og uredde lek med fy-fy elementer som autotune og svulstige 1980-tallslyder, er også West en tydelig inspirasjonskilde for prosjektet, står det i samme pressemelding.

Oslo Jazzfestival 2012 finner sted 13. – 18. august. Se www.oslojazz.no for mer informasjon.

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen, bare klikk på lenkene.

3 kommentarer til “Aslak Alis Hartberg til Mono under Oslojazz”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter