Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 25. juni 2012

Eik med månedens electro-album i Mixmag!


Mixmag er verdens ledende magasin for dance musikk og klubb kultur. Nå fronter de den norsk debutanten Eik som månedens electro-album! Den norske elektronikaduoen er stort sett forbigått her hjemme. Mulig flere vil få øyne og ører opp for for Eik nå!

I november 2011 ga Eik ut sitt debutalbum Undetected i Norge. For litt over en uke siden ble Undetected sluppet i England. Der er albumet blitt plukket opp av Mixmag. De presenterer nå Undetected som månedens electro-album!

Mixmag
”This varied eight-track album is an upbeat bland of European electronic ditties, sing-along electropop and blossoming ambient pieces. Produced by Lindstrøm collaborater Knut Sævik, ‘Undetected’ sits somewhere between Röyksopp and Morcheeba”. (7/10)

Eik har også fått flere gode anmeldelser og rosende omtaler på diverse musikkblogger de siste ukene:

Musicmuso.com: «A grower, but a damn efficient one.» (4/5)

PopcultureZ.com: «Electronica lovers should definite check this one out.»

Entertainment-focus.com: «Undetected has got us here at EF all warm and fuzzy from the inside out and we think this duo are on the brink of hitting the big time with their brand of engaging electro satisfaction.»

Eik består av keyboardist og komponist Per Kåre Limmesand og trommeslager Kristoffer Carlsen. Mixmag omtaler Eik som «Arguably the cleverest duo in dance». Sitatet henviser også til at både Kristoffer og Per Kåre er særdeles velutdannet. Per Kåre Limmesand er utdannet sivilingeniør i akustikk og elektronikk. Trommeslager Kristoffer Carlsen leverer rytmene i Eik, og har mastergrad i «Mikrorytmikk og pulsforhold i programmerte groover innenfor kontemporær afroamerikansk populærmusikk».

Live og på plate har de med seg gjestevokalister. Live utvides duoen til et band på fire, med gjestevokalist og en ekstra mann på synth/effekter. Låtene fra albumet spilles i egne klubbversjoner og hvor trommeslager Kristoffer Carlsens innsats sørger for hypnotiske rytmer til dansegulvet!

Eik – Undetected

Eik planlegger å spille live i London og Oslo senere i sommer.

Du kan låne Eik sitt debutalbum Undetected på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Les mer om Eik her og her.

Én kommentar til “Eik med månedens electro-album i Mixmag!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 46 andre abonnenter