Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. juli 2012

Blood Command: Funeral Beach / Albumanbefaling

Blood Command. Foto: Ida Tangerasmini

Bergensbandet Blood Command, frontet av den råe vokalisten Silje Tombre, har gjort seg ferdig i studio med nytt album, Funeral Beach.

Blood Command – On And On Chameleon (Live på by:Larm 2010)

Albumet slippes på Fysisk Format og lanseres i Norge og internasjonalt den 5. oktober. Bandets kjerne har bestått siden bandet ble startet for tre år siden, men de har blitt forsterket med en ny gitarist og bassist fra miljøet rundt bandet.

Singelen «Cult of the New Beat» ledsages av to bonus spor, en remix av «Tiikeri» og en cover av amerikanske The Faints «Agenda Suicide».

 

 

– Elektropunken til The Faint har vært en stor inspirasjon for Blood Command og påvirket alt fra hvordan vi skriver sangene til hvordan vi skrur lyden. «Agenda Suicide» ble for få år siden covret i en helt forferdelig versjon av canadiske Cancer Bats (ikke noe galt med dem), og det var forferdelig å se en så fantastisk låt bli ødelagt på den måten, så vi måtte redde den, sier Yngve Andersen.

The Faint – Agenda Suicide

Blood Command har en rekke Europaturneer bak seg, sist som support for Protest the Hero. I sommer varmer de opp for Against Me! Rockefeller og headliner den nye Festival Tellé i Bergen.

Debutalbumet Ghostclocks høstet gode kritikker og medieoppslag både i Norge og internasjonalt og sikret bandet en bred skare av fans. Et eksempel på det er når Blood Command ble utropt til Band of the Week i Rocksound på tampen av 2010.

Her følger en kjapp anmeldelse av Ghostclocks:

BLOOD COMMAND

GHOSTCLOCKS (2010)

FYSISK FORMAT / MUSIKKOPERATØRENE

5

Vokalisten synger og skriker på en utrolig bra og troverdig måte. Så er dette et utrolig bra album generelt da. Teknisk, fengende, aggressivt og med harmonier som lager permanent gåsehud i nakken.

Bergenske Blood Command har beriket den norske og internasjonale hardcorescenen med albumet Ghostclocks. Visst kan vi høre bra referanser i musikken, og albumet føles rett igjennom fresht.

Hvis flere av de andre bandene låt like bra ville kanskje ikke den norske hardcorescenen havnet litt i bakevja. Blood Command leverer varene og får oss til å huske hvorfor vi var så sinte som tenåringer. // VICTOR JOSEFSEN & STEFAN WINTHER

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen Magazine 02 2010.

3 Responses to Blood Command: Funeral Beach / Albumanbefaling

  1. Pingback: Musikk » Nytt Blood Command album og Norgesturne

  2. Pingback: Hør Blood Commands nye album Funeral Beach : Musikk

  3. Pingback: Simon Says No! For the Last Time / Albumanbefaling : Musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.