Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. juli 2012

Blood Command: Nytt album / Plateanmeldelse: «Ghostclocks»

Bergensbandet Blood Command, frontet av den råe vokalisten Silje Tombre , har gjort seg ferdig i studio med nytt album, «Funeral Beach».

Av: Victor Josefsen/ Foto: Ida Tangerasmini

Albumet slippes på Fysisk Format og lanseres i Norge og internasjonalt den 5. oktober. Bandets kjerne har bestått siden bandet ble startet for tre år siden, men de har blitt forsterket med en ny gitarist og bassist fra miljøet rundt bandet.

Singelen «Cult of the New Beat» ledsages av to bonus spor, en remix av «Tiikeri» og en cover av amerikanske The Faints «Agenda Suicide».

 

 

– Elektropunken til The Faint har vært en stor inspirasjon for Blood Command og påvirket alt fra hvordan vi skriver sangene til hvordan vi skrur lyden. «Agenda Suicide» ble for få år siden covret i en helt forferdelig versjon av canadiske Cancer Bats (ikke noe galt med dem), og det var forferdelig å se en så fantastisk låt bli ødelagt på den måten, så vi måtte redde den, sier Yngve Andersen.

 

Blood Command har en rekke Europaturneer bak seg, sist som support for Protest the Hero. I sommer varmer de opp for Against Me! på Rockefeller og headliner den nye Festival Tellé i Bergen.

Debutalbumet «Ghostclocks» høstet gode kritikker og medieoppslag både i Norge og internasjonalt og sikret bandet en bred skare av fans. Et eksempel på det er når Blood Command ble utropt til Band of the Week i Rocksound på tampen av 2010.

 

Her følger en kjapp anmeldelse av «Ghostclocks»:

Blood Command

«Ghostclocks» (2010)

Fysisk Format

5

Vokalisten synger og skriker på en utrolig bra og troverdig måte. Så er dette et utrolig bra album generelt da. Teknisk, fengende, aggressivt og med harmonier som lager permanent gåsehud i nakken.

Blood Command – Alarm All Assassins from Blood Command on Vimeo.

Bergenske Blood Command har beriket den norske og internasjonale hardcorescenen med albumet «Ghostclocks». Visst kan vi høre bra referanser i musikken, og albumet føles rett igjennom fresht.

Hvis flere av de andre bandene låt like bra ville kanskje ikke den norske hardcorescenen havnet litt i bakevja. Blood Command leverer varene og får oss til å huske hvorfor vi var så sinte som tenåringer. // Victor Josefsen & Stefan Winther

 

Blood Command – On And On Chameleon (Live på by:Larm 2010)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Blood Command: Nytt album / Plateanmeldelse: «Ghostclocks»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter