Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 2. juli 2012

Maya Vik med ukentlige singelslipp i juli / Plateanmeldelse: Montée «Isle Of Now»

I juli disker Maya Vik opp med fire ukentlige singelslipp, etterfulgt av et digitalt album i august, under ett år etter solodebuten. Singelutgivelsene sammenfaller med hennes Japan-turné, og albumet slippes i forbindelse med hennes opptreden på Øyafestivalen. Albumet inneholder en blanding av nye låter og remixer.

Maya Vik – Get Low (fra albumet Château Faux-Coupe, 2011)

De nye låtene inneholder musikalske bidrag fra den London-baserte elektronikaduoen Royalty, den amerikanske musikeren og kunstneren Morgan Phalen (kjent blant annet fra bandet Diamond Nights og som vokalist for Justice), de amerikanske hiphop-produsentene Block Beattaz, med flere. Debutalbumet fra 2011 var inspirert av Minneapolis-soundet fra tidlig 80-tall. Det nye materialet er en videreutvikling av dette uttrykket.

Maya Vik – Oslo Knows (fra albumet Château Faux-Coupe, 2011)

Den første singelen, «On It», ble listet på NRK P3 forrige uke. Singelen slippes førstkommende onsdag, 4. juli, neste singel «Bummer Gun» er ute 11. juli.

Foto: Pål Laukli.

 

Maya Vik har blant bakgrunn fra Montée. Her følger anmeldelse av Montées første album.

Montée

Isle Of Now (2009)

Strømland / VME

6

Montées ganske så unorske funkpop, med aner til Talk Talk og Prince, har vært et friskt pust på den norske musikkscenen de siste årene. Debutalbumet deres er på ingen måter mindre spennende, tvert imot innfrir de så til de grader. Her har funken har fått selskap av et tidvis mer elektronisk lydbilde. Dette gjør Montée like egnet til et svett dansegulv i Oslo, som på catwalken i New York. Og om du danset på deg krampe til Cut Copy i fjor, er det bare å tøye ut før du setter på denne plata. Dette er så nært fullkommen poplykke du vil komme i år, ja, sannsynligvis på lang tid. // RUNE AAS

Anmeldelsen er tidligere publisert i Vixen Magazine 01 2009.

Montée – Rendition Of You

Montées andre album Rendition Of You fra 2011 fikk sekser fra Tønsberg blad pluss plenty av femmere. Uansett, vi anbefaler denne skiva også!

Du kan låne begge albumene av MontéeDeichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

Du kan også låne CD’er og DVD av Talk Talk, Cut Copy-albumet In Ghost Colours og CD’er, DVD’er, CD’er av Justice og musikknoter av Prince, bare søk her.

Cut Copy – Need You Now

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

6 kommentarer til “Maya Vik med ukentlige singelslipp i juli / Plateanmeldelse: Montée «Isle Of Now»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter