Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 5. juli 2012

Ny musikkvideo og akustisk miniturné på Fretex fra Samsaya i sommer

Sammen med den svenske produsentduoen Astma & Rockwell har Samsayas nye singel «Apple» blitt en mørk, pianobasert affære.

«Apple» fra EP’en Samsaya’s Keepers er spilt inn live og er ifølge Samsaya en oppfølger til hennes dypt personlige hit «Change».

– «Apple» handler om å slippe taket og falle fra tryggheten, og ikke vente på at noen andre skal plukke deg opp, men å tørre trille videre på sin egen tyngde. Jeg føler at jeg er det eplet og at jeg triller lengre og lengre vekk fra stammen. Når jeg blir spurt hva slags musikk jeg gjør har det derfor alltid vært vanskelig for meg å gi et svar. Jeg har rytme men jeg er sjangerløs, mine tekster er mine personlige følelser og mine melodier er min hjertesang, sier Samsaya.

Samsaya – Apple

Samsaya drar på akustisk miniturné på Fretex i sommer

I forbindelse med lanseringen av Samsaya’s Keepers EP slipper Samsaya i samarbeid med Fretex en litt annerledes gjenbrukskolleksjon med en akustisk miniturné.

Tirsdag 10 juli, Markveien, Oslo

Onsdag 11 juli, Møllenberg, Trondheim

Onsdag 18 juli, Laguneparken, Bergen

Onsdag 25 juli, Tønsberg

– Jeg vil se verden med mitt hjerte, slik mine fans ser meg. De tar meg for den jeg er og derfor ønsker jeg å gjøre noe litt annerledes og mer personlig for dem. Jeg finner ofte fine skatter på Fretex og får selv styrke av gamle klær og gjenstander som har hatt et annet liv. Derfor har jeg håndplukket ut et utvalg av slike unike gjenstander som jeg redesigner etter mitt hjerte, sier Samsaya.

På spørsmålet om hvorfor hun velger å lansere EP’en og kolleksjonen med miniturné hos Fretex, forteller hun følgende:

– Jeg har lagt merke til Fretex sitt arbeid. Hvordan de ser og møter mennesker. Deres evne til å løfte folks selvfølelse, og gi nytt liv til både mennesker og gjenstander man ellers kanskje glemmer.

Samsaya’s Keepers EP består av et knippe akustiske versjoner av hennes mest kjente låter, samt den nye singelen titulert «Apple».

– Dette er låter mine fans har hørt mye live og ønsket å høre akustisk. Derfor føltes det riktig å lansere disse med en miniturné hos Fretex som vet å ta vare på gamle skatter, legger Samsaya til.

Gjenbrukskolleksjon er Samsayas ønske om å gi fansen sjansen til å kjøpe litt annerledes og personlig merch.

Vi minner om fjorårets fine sommersingel fra Samsaya

Samsaya har skrevet og produsert ”Jaywalking” i Basecamp studio i Stockholm, med produsent-teamet Astma & Rocwell (Karpe Diem, Andreas Grega, Petter, September).

Samsaya gir selv ut sine plater og går sine egne veier, og er uredd, kreativ og energisk, sto det i pressemeldingen forbindelse med fjorårets Samsaya-sommersingel «Jaywalking», og det er ikke vanskelig å være enig i det. Da var det jo helt naturlig at den nye sommersingelen hennes handler om å ta sjanser og følge magefølelsen.

– Har du ikke noen gang følt at du står fast? I et forhold, med karrieren. Eller kreativt. Når alt går sykt sakte og du bare drømmer om å kunne gire om, sette opp tempo, begynne å gå i rett retning. Drite i det alle andre rundt deg vil og heller fokusere på hvor du vil, sa Samsaya i fjor.

Sjekk resten av «Jaywalking»

I tillegg er det hele tre ulike remixer gjort av Bendik Giske (Nils Bech, Kakkmadafakka), Cashmere Cat (Lido lido) og Souldrop (Lars Vaular, Susanne Sundfør, Datarock, Razika, Fjorden Baby!).

– «Jaywalking» er min ”anti-stå-stille” låt. Og siden man ikke alltid har den samme dagsformen, så gir jeg ut tre fantastiske remixer som får både hjertet og foten til å danse, fortalte Samsaya i fjor.

Vi gir oss ikke med Samsaya ennå, her er to andre herlige Samsaya-spor:

Samsaya – Superhero

Samsaya – Breaking Bad

 

Og jeg avslutter med enda en av mine Samsaya-favoritter, «Talaq» fra 2008.

Foto: Hilde Holta-Lysell

 

Her kan du ellers søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Ny musikkvideo og akustisk miniturné på Fretex fra Samsaya i sommer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter