Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Maria Santi Bagtas Intervjuer 9. juli 2012

Christer Wulff – En livlig, jovial nordlending med dugelig gehør og popteft

I begynnelsen av juni slapp den Oslo-baserte tromsøværingen Christer Wulff sin debutsingel ”Save yourself”. Vi likte den så godt at vi tok en prat med den unge herremannen!


Etternavnet ditt, Wulff, høres ikke helnorsk ut?
– Nei, det er vel formodentlig tysk fra gammelt av, men sikre slektspor stopper i Harstad. Jeg fant en gang en slektsbok i kjelleren til bestefar og i veldig kryptiske tegn kunne jeg antyde slekt tilbake til Tordenskjold. Men jeg tar den historia med en god klype salt.

 

Så, hvem er egentlig Christer Wulff?
– En livlig, jovial nordlending med dugelig gehør og popteft. Livredd for edderkopper og hai, men det finnes det heldigvis få av i Norge.

 

Er du i slekt med Marte Wulff? Er du helt fremmed for tanken på et musikalsk samarbeid med henne? ”The two wolves” 😉
– Nei, ikke så vidt vi vet. Jeg gjorde en duett med henne på by:Larm en gang og det var stas. Akkurat nå tror jeg at jeg har nok med mitt eget prosjekt, men samarbeid kan alltids være gøy.

 

Hvordan vil du beskrive uttrykket ditt?
– Tidligere drev jeg mer i singer/songwriter-sjangeren, men nå fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe nytt. Jeg vil beskrive musikken som morsom indiepop med intrikate rytmer, selvironisk tekst og et svenskt 80-tallsdrag over hele lydbildet.

 

Tittelen ”Save yourself” – er det du som trenger en reddende hånd, eller?
– Jeg tror vi alle og envher bør tenke litt «Redd deg selv» i ny og ne. Sikkert i mange sammenhenger, men i denne låta er det spesielt i et forhold jeg filiosoferer rundt. Nå vil jeg jo ikke at folket skal tvile på enhver eksistens, men kanskje kjenner noen seg igjen nå som sommerflørten har høysesong.


Hør Christer Wulff – “Save Yourself”

 

Hva slags musikk inspirerer deg?
– Jeg liker mye rart, men hører for tiden mest på tilgjengelig radio-pop. Sverige har mye fint å komme med og jeg liker det meste som kommer derfra; Robyn, Salem Al-Fakir, Laleh og mere til. Direkte referanser til denne skiva og «Save Yourself» vil kanskje være Paul Simon’s Graceland og Vampire Weekend. De driver jo begge med litt av de rytmene som vi kaller afro beat, som det er en del av på mitt album.

 

Noen andre nye norske musikere fra Tromsø vi bør sjekke ut?
– Jeg gir min stemme til bandet Mount Washington som kom ut med nytt album i vår og soloartisten Dagny som jeg synes har fått til mye og jeg tror kan nå langt. Ellers digger jeg låta til Peter Estdahl, Brother, som også spilles på P3 for tida.

 

Hvordan er egentlig musikkmiljøet i Tromsø for tiden?
– Kort oppsummert er det passe stort og trivelig. Til nå har det kanskje mest gått i rock, som ikke er min hovedkopp med te. Så da setter jeg ekstra stor pris på de bandene og artistene som trer litt utenfor rockeboksen.

 

Du har for en måned siden gitt ut en fin-fin singel. Er du litt skuffet over at så få har oppdaget den?
– Nei, egentlig tvert imot. Jeg synes det var en kjempemottakelse å bli listet på P3 og få andreplassen fra kåringen over årets beste coverlåter med Euphoria. Og når så mye annen ny bra musikk blir sluppet samtidig, oppsummerer jeg lanseringen av førstesingel med et stort sommerlig smil.

Hør singelen «Save Yourself» i akustisk versjon fra P3 popsalongen:


Se og hør Christer covre den svenske vinnermelodien i årets MGP, Euphoria, som Christer også gjorde i P3 Popsalongen:

 

Når kommer albumet?
– Andre singel kommer mot september. Albumsdato har vi ikke hugget i sten ennå, men når gradestokken kryper kaldere og behovet for musikalsk varme er stort, tenker jeg vi lanserer termopakken Wulff.

 

Har du noen planer i sommer? Festivaler, eller?
– I helga spilte jeg på Oscarsborg akustiske og nøt kald øl, Mikhael Paskalev og Anna Ternheim. Ellers jobber jeg med musikkvideo, promobilder og litt snacks som musikere må drive med i disse tider. Sensommeren rundes av med konsert på John Dee 18. august sammen med Oslo-bandet Tuba Tuba. Billetter finnes her!

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare klikk på lenkene.

Sjekk også vårt intervju med Mount Washington.

Les mer om Mikhael Paskalev (her og her).

3 kommentarer til “Christer Wulff – En livlig, jovial nordlending med dugelig gehør og popteft”

  1. Mimi sier:

    Hi, Christer Wulff an Oda sang a lovely song for MGP called ‘Sing’. They both sang well but there is one little mistake. They pronounced the Word ‘sing’ in a Norwegian way, that is, this way: ‘Siiiiiing’. The ‘i’ in ‘sing’ should be pronounced between ‘e’ and ‘i’ (more of ‘seng’) and not a strong ‘i’.
    This pronounciation of ‘sing’ is important because the Word ‘sing’ is repeated many times in that song so it should be pronounced properly.
    I think they will win the MGP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter