Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. juli 2012

Drømmestøy: Snøskred – «We Are»

 

Tekst: Rune Aas

Nok et band fra den nye Trondheimsbølgen, eller hva man nå enn skal kalle det, er i ferd med å gjøre seg bemerket. Nå har riktignok Snøskred eksistert en stund, inntil nylig under navnet The Avalanche, men har hittil havnet en smule i skyggen av andre band som Highasakite, Pelbo og Bendik. Når det er sagt, som med alle de forannevnte er Snøskred i stallen til den entusiastiske labelen Riot Factory.

Selv om Snøskred har vært aldri så lovende tidligere, markerer de med navneskiftet og den nye singelen «We Are» at det virkelig er store ting på gang. Dette er indierock i grenselandet støyrock/shoegaze som, for å si det med en musikkritikerklisjé, oser av kvalitet. Snøskred serverer lag på lag med fløyelsmyk støy, spøkelsesaktige vokaler og en pulserende rytmeseksjon, utført med en finesse og selvsikkerhet som vitner om et band som tør å følge sin egen magefølelse fullt ut. Fortsetter det sånn, kan vi etter hvert fort ha å gjøre med det beste debutalbumet fra et Trondheimsband siden The Lionheart Brothers-plata White Angel, Black Apple.

 

 

Saken er tidligere publisert på  Rune Aas sin brillefine blogg Brilleslange (nå dessverre nedlagt).

Les mer om Snøskred.

Sjekk også anmeldelsen av by:Larm konserten til The Avalanche/Snøskred på Mono og sjekk ut intervjuet med samme band.

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saken, bare klikk på lenkene.

7 kommentarer til “Drømmestøy: Snøskred – «We Are»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter