Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 24. juli 2012

Le Corbeau: Musikkvideo -«Yvette Rosemont» / Plateanmeldelse: «Moth On The Headlight»

Musikkvideo til Le Corbeaus «Yvette Rosemont». En av mine favoritter fra det besnærende albumet «Moth on the Headlight» som vi har anmeldet. Les videre.
Tekst: Victor Josefsen

Stop-motion projekteringer med mer i Sveriges dype skoger, skutt der kvae festival holder til.

Le Corbeau: Yvette Rosemont from Huggorm film on Vimeo.

 

Artist: Le Corbeau

Album: «Moth On The Headlight» (2011)

Plateselskap:Fysisk Format / Musikkoperatørene

5

 


Besnærende univers // Le Corbeau fikk velfortjent mange klapp på skuldra for Evening Chill/Montréal of the Mind fra 2009. Derfor var oppfølgeren et album mange har ventet spent på. I 2010 slapp de riktignok en vinylsplit med Svarte Greiner.

Introen på tittelsporet «Moth on the Headlight» har en slentrende jazz-feel, så lokker suggererende og malende gitarer deg inn på besøk hos Le Corbeau. Neste ut, powerfulle, sumpblusete «Yvette Rosemont» hugger tak i deg, en av mine favoritter, like «kraftige» og hakket mer intense «1962» er en annen favoritt.

Le Corbeau har det til felles med The Lionheart Brothers og Serena Maneesh at det ikke er en enkel oppgave båssette dem da de utforsker og varierer sitt eget utrykk underveis. Det var først da jeg kom til kutt 4 og 5, «Mizogumo (Head in the Trees)» og «Black Belvedere» at Sonic Youth og My Bloody Valentine gjenspeiler seg for real på skiva.

Ingen dårlige låter her, men noen har det lille ekstra og er dermed er bedre enn de andre. Le Corbeau er egenartet. Man blir dratt inn i deres distanserte, noen ganger ustrukturerte, og samtidig gutsy univers. Et solid album.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

 

Saken er oppdatert 9. februar 2016.

8 kommentarer til “Le Corbeau: Musikkvideo -«Yvette Rosemont» / Plateanmeldelse: «Moth On The Headlight»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter