Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 24. juli 2012

«Yvette Rosemont» musikkvideo fra Le Corbeau / Albumanbefaling

Le-Corbeau-still-ny

Musikkvideo for Le Corbeaus «Yvette Rosemont». En av mine favoritter fra det besnærende albumet Moth on the Headlight.

Tekst: Victor Josefsen

Stop-motion projekteringer med mer i Sveriges dype skoger, skutt der kvae festival holder til.

 

 

Artist: Le Corbeau

Album: Moth On The Headlight (2011)

Plateselskap:Fysisk Format / Musikkoperatørene

5

 

Le-Corbeau-cover1

 

Besnærende univers // Le Corbeau fikk velfortjent mange klapp på skuldra for Evening Chill/Montréal of the Mind fra 2009. Derfor var oppfølgeren et album mange har ventet spent på. I 2010 slapp de riktignok en vinylsplit med Svarte Greiner.
 
Introen på tittelsporet «Moth on the Headlight» har en slentrende jazz-feel, så lokker suggererende og malende gitarer deg inn på besøk hos Le Corbeau. Neste ut, powerfulle, sumpblusete «Yvette Rosemont» hugger tak i deg, en av mine favoritter, like «kraftige» og hakket mer intense «1962» er en annen favoritt.
 
Le Corbeau har det til felles medThe Lionheart Brothers og Serena Maneesh at det ikke er en enkel oppgave båssette dem da de utforsker og varierer sitt eget utrykk underveis. Det var først da jeg kom til kutt 4 og 5, «Mizogumo (Head in the Trees)» og «Black Belvedere» at Sonic Youth og My Bloody Valentine gjenspeiler seg for real på skiva.
 
Ingen dårlige låter her, men noen har det lille ekstra og er dermed er bedre enn de andre. Le Corbeau er egenartet. Man blir dratt inn i deres distanserte, noen ganger ustrukturerte, og samtidig gutsy univers. Et solid album.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

 

Du kan låne musikk av Le Corbeau på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

 

Du kan også låne CD’er og bøker av de andre utrøvere som er nevnt i saka.
 

Saka er oppdatert 9. februar 2016.