Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. juli 2012

Ólafur Arnalds åpner Numusic 2012 i Stavanger Domkirke

I år arrangeres elektronikafestivalen Numusic i Stavanger for trettende gang, og presenterer den islandske artisten og komponisten Ólafur Arnalds som årets åpningsnummer under Numusic festival 2012.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Startskuddet for Numusic er onsdag 26. september, og åpningskonserten med Ólafur Arnalds vil finne sted i Stavanger Domkirke, som det aller første på programmet. Det er en enkeltstående konsert, og billetter til konserten kan kjøpes også utenom festivalpasset på billettservice, melder Numusic.

Ólafur Arnalds er en anerkjent artist og komponist, og den 25 år gamle artisten har alltid likt å tøye grenser, både i forhold til arbeidet i studio og live-showene sine, og det er så mye mer ved Arnalds enn gjennomsnittlige electronika-låter. Med sine delikate og klassiske melodier, sin bakgrunn fra metal-band, og sine stadige forsøk på å bryte, eller i det minste viske ut, grensene mellom klassisk musikk og pop/rock/elektronika, er han et spennende og originalt innslag i Numusics line-up. Line-upen år består av blant annet GusGus, The Orb, Monolake, Mad Professor, Body/Head, Lindstrøm og Lemaitre.

ÓlafurArnalds debuterte i 2007 med albumet Eulogy for Evolution, men er kanskje mest kjent for fjorårets album Living Room Songs. I løpet av en uke spillte han inn, og filmet fremførelsen av, én ny låt hver dag. Opptakene la han fortløpende ut på internet som gratis mp3-filer og videostreamer, og de syv låtene utgjør albumsporene på det nevnte albumet.

Numusic har lang tradisjon med å presentere musikk som har røtter i flere ulike musikksjangre. Tidligere år har de invitert blant annet Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, og komponist Pierre Henry, som regnes som en pioner innen elektronisk musikk.

Stavanger Domkirke

I år holdes konsertene i hovedsak på Tou Scene i tillegg til Stavanger Domkirke. Tou Scene er et omgjort viktoriansk bryggeri, og fungerer som et av Norges største kunstsenter – perfekt sted for en firedagers elektronikafestival.

Billetter kan kjøpes på billettservice, 7-Eleven, Narvesen eller Victoria Hotel i Stavanger.

Du kan også låne CD’er, DVD’er, musikknoter og bøker av de andre utrøvere som er nevnt i saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter