Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 1. august 2012

Billy Bragg kommer til Øya

Øya har fått to avlysninger rett før festivalen, og har funnet gode erstattere. Savages og ikke minst Billy Bragg kommer til Middelalderparken.

 Tekt: Victor Josefsen & Brage Tuflåt / Foto: Pressebilde

Haim og Here We Go Magic har sagt seg nødt til å avlyse sine Europa-besøk på kort varsel. Erstattere er altså Savages og Billy Bragg.

Life’s A Riot With Spy VS Spy inneholder et knippe av Billy Braggs mest kjente låter. Du har kanskje hørt fantastiske «A New England» og «To Have And To Have Not. Seinere album som Talking With The Taxman About Poetry (1986) og Don’t Try This At Home (1991) havnet på topp ti på salgslistene i hjemlandet. Verdt å nevne er at Billy Bragg gjør en en fin cover av The Count Bishops kultklasssiker «Train Train» (skrevet av Zenon de Fleur) på Talking With The… The Count Bishops var for øvrig ei gruppe som stort sett ble oversett i sin egen levetid. Gruppa falt mellom to stoler. For datidens punkere var de for tradisjonsbundne, og for tilhengere av datidens pubrock/rhythm & blues var de for utradisjonelle og rølpa. Vel verdt en lytt er de uansett.

 

 

Mermaid Avenue er et samarbeidsprosjekt fra 1998-2000 med Billy Bragg og Wilco. Her har Bragg og Wilco satt melodier på tekster skrevet av Woody Guthrie. Sanger som er verdt å nevne fra første volum (1998) er «California Stars», «Wooden Ships», «She Came Along To Me» og «At My Window Sad and Lonely». Fra Volume II finner du godbiter som «Airline to Heaven», «Remember the Mountain Bed» og «Hot Rod Hotel». En samleboks sammen med Volume III skal nå også være i salg. Tittelen på utgivelsen er Mermaid Avenue: The Complete Sessions, og det er en fin markering av Woody Guthries 100-årsdag! Les mer om det her.

 

Du kan låne musikk av Billy Bragg på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

 

På grunn av programendringene er noen av konsertene på torsdagen forskjøvet med noen få minutter. Sjekk Øya-nettsiden og app for oppdateringer.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Billy Bragg kommer til Øya”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter