Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 2. august 2012

Konsertanmeldelse: Thåström på Sentrum Scene / På Operataket

Thåström leverte en glimrende konsert på Sentrum Scene i mars. 2. august spiller han konsert på Operatakett med Ingrid Olava og Stein Torleif Bjella som special guests.
Av: Stian Bjørnsson Hope

Når jeg så Thåström på Sentrum scene i 2010, ble hele konserten ødelagt av noen tullinger som av en eller annen grunn syntes det var viktigere og holde en høylytt syklubb enn å høre på konserten. Så når Thåström gjestet samme scene nå i mars, sørget jeg for å stå lenger fremme, borte fra de respektløse og bråkete folka i barområdet. Og heldigvis for det, for makan til konsert er det lenge siden jeg har vært vitne til.

 

 

Thåström leverte enn en perfekt blanding av herlig melankoli og dronete rock, og jeg storkoste meg hele veien. Denne mannen blir bare bedre og bedre med årene, og han er et glimrende bevis på at gamle pønkere eldes med stil.

Når Stein Torleif Bjella og Ingrid Olava dessuten er lagt til som en del av festprogrammet på taket av Operaen en vakker norsk sensommerkveld, tegner det til å bli en av de mest spennende og spenstige minifestivalene i Norge denne sommeren.

Stein Torleif Bjella startet 2012 med både Spellemann og Prøysenpris. Vonde Visu mottok strålende anmeldelser, og ble på mange måter hans gjennombrudd som sanger og historieforteller blant det platekjøpende publikum i 2011. 21 uker på VG lista med 3. plass som bestenotering et bevis på det. Låtene handler om små og store menneskeskjebner utenfor allfarvei, understøttet av sart akkompagnement og vakre melodier. Stein Torleif Bjella ble også tildelt Bendiksenprisen på 100.000 kroner. Han fikk overrakt prisen av kulturminister Anniken Huitfeldt på GramArts årlige sommerfest på Parkteatret i Oslo. Det er tredje gang prisen deles ut.

Bjella var nominert sammen med Jarle Bernhoft, Katzenjammer, LidoLido og Donkeyboy (Mer om Bernhoft, Katzenjammer og LidoLido i Musikkbloggen), og juryen viste til Stein Torleif Bjellas suksess, tekster og kritikerroste album og live-opptredener i deres begrunnelse.

 

– Årets vinner har skapt et helt eget univers med sine tekster. Vinneren har norske tekster i fokus, og skaper en unik tilstedeværelse hos lytteren med sine sterke tekster og lune humor. Sangene handler ofte om små og store menneskeskjebner utenfor allfarvei. Artisten og tekstforfatteren er en moderne mann kledd i visedrakt som hele tiden tar tiden på pulsen, sier Harald Sommerstad, styreleder i GramArt.

Foruten en opptreden på Folketeateret under by:Larm i forbindelse med femårsjubileet for utdelingen av Statoilstipendet, har Ingrid Olava vært tilbaketrukket som musiker det siste året og hun gjør ikke mange konsertopptredener denne sommeren. I en periode hvor mye av den offentlige oppmerksomheten har blitt rettet mot hennes gode skuespillerprestasjoner i filmer som Oslo 31. august og Varg Veum – Kalde Hjerter, meldes nå at hun er tilbake som musiker for fullt.

Det siste året har hun reist mye, jobbet ekstensivt alene og med andre låtskrivere for å ferdigstille materiale til sitt kommende tredjealbum. Denne prosessen, som i ferd med å avsluttes i disse dager, kulminerer dermed med en konsert på Operataket 2. august. Konserten blir Ingrids siste offentlige dette året. Fra september av og ut året vil hun være i studio for å spille inn plate som etter planen kommer ut første kvartal 2013.

Kvelden starter klokka syv. Billetter er i salg via Billettservice og Operaen.

Du kan låne CD’er, musikknoter og bøker av Thåstrøm hos oss, samt musikk av Stein Torleif Bjella og Ingrid Olava.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter