Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 3. august 2012

Heyerdahl lanserer sin første singel og debuterer på Øya

Det nye bandet fra Oslo, Heyerdahl, gjør sin første konsert noensinne på Øya. Dagen før lanserer bandet første singelen ”Mirage” på 12” vinyl (inkluderer Kangding Ray Remix).

I januar skrev jeg følgende om Heyerdahl: Selv om Heyerdahl foreløpig er et ukjent navn for de fleste, er ikke medlemmene akkurat noen grønnskollinger. Kenneth Ishak, Tore Løchstøer Hauge, Mattis With og Magne Mostu har lang fartstid fra indiepop scenen, og kan skilte med det finfine kred-popbandet Beezewax, powerpopperne Hiawata! (som ga ut et av fjorårets beste skiver, les anmeldelsen min her og Accidents Never Happen (jeg går aldri lei av new-wave låta ”It Made Sense Yesterday”) på sin musikalske CV.

Sjekk resten av Heyerdahl-saken.

Heyerdahl – Mirage

”Mirage” skal slippes som 12” i USA gjennom det Killers­‐assosierte Las Vegas
labelet Red Eye Transit i August. Labelet og bandet vil være representert under neste års SXSW. Etter sin debut opptreden på Øyafestivalen gjør bandet en rekke konserter i Europa inkludert Berlin og London.

«På bakgrunn av bare en låt som ble lagt ut er responsen så langt over all forventning. Vi holder på å gjøre ferdig skiva, og har øvd inn livesetupen som består av til sammen 7 musikere på trommer, perc, synth, vibrafon og bass. Vi håper å gi folk en live opplevelse utenom den vanlige rocke-­setupen. Med lys, og visuals inkorporert i som en naturlig del av konserten. Da blir lyden og det visuelle utrykket ett, og kan speile fargene, fyret og ikke minst omgivelsene på Stadt, hvor soundet og platen fikk sin
form», forteller Heyerdahl.

«Et viktig mål har vært å utvikle et spennende sound og en ny popmusikk, ved å tre ut av komfortsonen og pushe hverandre til å lage musikk ulikt noe noen av de involverte har gjort tidligere. Har vært en tøff prosess med mange kinks, men vi er klare for å gjøre vår første konsert og gleder oss til å kunne presentere Heyerdahl lyden for ett større publikum», forteller Heyerdahl videre.

Heyerdahl spiller på Øya lørdag, Klubben, 16.55.

Foto: Julia Naglestad

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

7 kommentarer til “Heyerdahl lanserer sin første singel og debuterer på Øya”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter