Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 5. august 2012

Dråpe spiller nytt materiale på Øya Klubbdagen

Shoegazerne i Dråpe spiller på Øya Klubbdagen, Parkteatret Scene, 7. august. Her kommer de til å spille helt nytt materiale, forteller de til Deichman Musikkbloggen.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Lars Boquist

Aller først, hvorfor navnet Dråpe?

– Lars (på bass) sa at han likte hvordan ordet både ser og høres ut, resten av gjengen hadde ingenting bedre å komme med, derfor heter vi Dråpe eller The Drapes, Drop, Draw-Peh som vi blir kalt utenfor Norges landegrenser.

Dere har jo spilt på festivaler tidligere. Hvilke? Og hvordan opplevde dere det?

– Vi har spilt på by:Larm, Trondheim Calling, Hove, Slottsfjell, Øya, Pstereo, Volum og Storåsfestivalen. Det har vært svært moro og ikke minst viktig for oss. Vi slet litt med søvnmangel, vi kjøpte en lavvo i fjor, men det ble ikke som vi trodde. Hele stranda og skogen samlet seg i lavvoen.

Nå står Øya for tur. Dere spiller på Parkteatret Scene 7. august. Hva kan dere lokke leserne våre med for å få dem til å ta turen til Øyakonserten med Dråpe?

– Vi kommer til å spille nytt materiale, for de som har hørt oss før så kan jo det bli litt spennende. Vi har også planlagt å øve uken før, vi kan derfor garantere at vi ikke skal spille så mye feil under konserten. Når det er sagt, går vi inn i en periode med albumjobbing etter Øya, det vil derfor være få sjanser til å se Dråpe spille live i høst. Der har du lokkemiddelet/osten for musa.

Dere kommer altså til å spille hovedsaklig nye låter som kommer på debutalbumet. Hvordan er de nye låtene i forhold til den fine støypop/shoegaze Ep’en dere ga ut i fjor?

– På det kommende albumet har vi «turt» å bygge låtene opp med mer dynamikk og fokus på det melodiøse og ikke bare «full fittings», som Even pleier å si. Om vi fortsatt holder oss innenfor den/de samme sjangrene skal dere få lov til å avgjøre.

Og når kommer den nye skiva?

– Vi satser på å gi ut albumet i løpet av februar/mars 2013.

Hvilke andre Øya-konserter ser dere frem til?

– Vi gleder oss til å høre Best Coast, Young Dreams, Susanne Sundfør, Mikhael Paskalev, Thurston Moore, Bon Iver, Björk, Mathias Eick, St. Vincent, Dâm-Funk osv.

Forresten, hvem er deres favorittband fra Norge, foruten dere selv selvsagt?

– Vi er alle glade i Stina Stjern og mener flere burde sjekke ut musikken hennes. Vil også nevne resten av gjengen i Riot Factory-underlabelet vårt Sad Songs For Happy People.

Deres aller største liveopplevelse?

– Hvis vi skal trekke frem noen konserter hvor hele, eller deler av, bandet har vært til stede må det være Tame Impala på Hove 2011, Beach House på Rockefeller, Scarlet Chives på John Dee og Mono og Sharon Jones and the Dap-Kings Øya 2011.

Noen siste kommentarer til våre lesere?

– Hei! Møt opp litt før vi begynner kl. 20:30 på Parkteateret for å få med dere hele konserten!

 

Dråpe: Hanne Solem Olsen, Ketil Myhre, Even Hafnor, Eirik Kirkemyr & Lars Boquist.

Dråpe har fått nye medlemmer: Peter Rasmussen Lubiana ut og Even Hafnor inn, begge gitar

 

Les mer om Sharon Jones & The Dap-Kings

Les mer om Susanne Sundfør

Les mer om Mikhael Paskalev her og her.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

7 kommentarer til “Dråpe spiller nytt materiale på Øya Klubbdagen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter