Søk Meny Lukk
Lukk
Av: tuflaat Anmeldelser 8. august 2012

Mathias Eick med band blåste liv i Øya

Jeg fikk gleden av å se Mathias Eick under årets by:Larm. Han entret scenen på Folketeatret og gav en konsertopplevelse jeg ikke var forberedt på, med positivt fortegn.

Av Brage Tuflåt
Foto: Frank Michaelsen

Onsdag stod Mathias Eick på scenen under årets Øyafestival med et band bestående av to trommeslagere, to tangentspillere, bassist og gitarist. Med et par solide jazzalbum i sekken, og med med bakgrunn fra blant annet Jaga Jazzist var det knyttet stor spenning til konserten på Øya. Og Mathias Eick med band skuffet ikke. Slik som det ofte kan være på festivaler tidlig på dagen, var det heller glissent med publikum. Det var litt synd, for mange burde absolutt fått med seg disse jazzmusikerne i storform.

Før Eick gikk på, ble han introdusert som Norges kanskje beste musiker og komponist. I alle fall låter det veldig bra med Anders Aasebøe bak lydspakene, og med et band som er meget samspilt. Eick & Co. åpner konserten med en hyllest til Frank Ocean og starten er funky og fengende. Videre fører bandet an mot en nærmere progressiv synth-jazz, hvor Erlend Slettevold og Andreas Ulvo byr på seg selv. Det elektroniske jazzbildet sammen med bass og gitar kler Mathias Eick bra live, særlig på lyseste dagen hvor festivalpublikummet ofte kan betraktes som rastløse. På de sangene hvor Eick starter rolig, bygger de seg gradvis opp utover med bandet i ryggen, hvor Eick avslutter finalen på en fabelaktig måte som trollbinder lytteren. Sangen Williamsburg fra albumet «The Door» (2008) var et godt eksempel, og et høydepunkt hvor fremførelsen var full av energi.

Mathias Eick avsluttet konserten med Oslo fra han siste album «Skala» (2011), hvor Gard Nilssen og Torstein Lofthus trommer i vei til en grand finale sammen med suggerende bassgang fra Audun Erlien. Mathias Eick rundet av og satte tonen for en dag med solglimt på Øya. Strålende.

 
Her: Mathias Eick Quintet – Oslo (Live, Sommeråpent, 2012)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Én kommentar til “Mathias Eick med band blåste liv i Øya”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter