Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 9. august 2012

Feist på Øya 2012: Kraftfull og leken opptreden

Onsdag spilte den kanadiske sangfuglen med personlighet i stemmen, Feist, på Øyafestivalen Sjøsiden, og hun spilte bra.

Tekst og foto:Jan-Olav Glette /Foto: Amund Østby

Feist er tidligere vokalist i bandet Broken Social Scene, gruppa som bl.a. har min favoritt «Ibi Dreams of Pavement (A Better Day)» i backkatalogen sin. På scenen på Øyafestivalen var uttrykket et helt annet enn denne støypop/rock-låta. Feist serverte kraftfull, lekende rytmikk og fengende harmonier godt hjulpet av de tre kordamene med tamburiner.

I motsetning til Mazzy Star-konserten på Klubben var lyden storveis med flust av dynamikk. Da Feist mot slutten roet det ned med en stemningsfull låt sivet kveldsolen inn over Sjøsiden og Øya viste seg fra sin beste side.

Feist debuterte med det vellykkede soloalbumet Let It Die i 2004, og laget to år senere remiksalbumet Open Season av de samme låtene. Her tok hun med en hjemmelaget remiks som en ivrig fan ga henne etter en konsert med Feist. Apropos fan(s), Feist hadde bestemt seg for å gi Øya-fansen valuta for pengene.

Feist slo for alvor igjennom som soloartist i 2007 med sitt forrige og fine album The Reminder, og i fjor slapp hun albumet Metals som ble spilt inn over en 3 måneders periode i 2010 i en liten garasje utenfor huset hennes. Feist har også en låt på lydsporet til filmen Paris, Je’taime.

Feist og hennes seks musikere fremførte virkelig gode versjoner av albumlåter hovedsakelig hentet fra hennes tyngste album Metals. Det var tydelig at hovedpersonen selv trivdes på scenen denne kvelden der hun fremsto rocka og, ja, cool, men uten å virke selvdiggende.

Det ble fremvist mye ren spileglede fra scenen denne kvelden. Og Feists låtskrivertalent ble definitivt ikke skjult bak lydstaffasjer og loops.

Det er liten tvil om at 36-årige Feist fortsatt har mer enn nok av det som skal til for å holde energien oppe på en konsertscene.

 

Du kan låne musikk og noter av Feist på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

3 kommentarer til “Feist på Øya 2012: Kraftfull og leken opptreden”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter