Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anmeldelser 9. august 2012

Øya 2012 – sær aerobictime med John Maus i dag!!

John Maus er fantastisk. Konserten på Øya var fantastisk. Hva mer trenger jeg å skrive? Jeg vil høre mer!?!
Tekst: Gunnar Villberg / Foto: Markus Thorsen

Musikken til John Maus (1980) høres ut som melankolsk og basstung synthpop fra 80-tallet, blandet med punk – en slags lo-fi grums. Vokalen er full av ekko og Maus har selv dubba den mange ganger. På tross av at det tilsynelatende er gladmusikk, skaper nettopp vokalen den tiltrekkende, såre og noe illevarslende stemningen i musikken hans. Hans siste plate «We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves» (lytt inder, journ.anm.) har blitt godt mottatt av presse og fans.

John Maus var lenge keyboardist i bandet Ariel Pink og er som seg hør og bør PhD i statsvitenskap og ansatt ved University of Hawaii. Han er opptatt av performance art og dette gjenspeilte seg i konserten hans på Øya. Alene på scenen tok Maus oss med på en sær og psykedelisk tur. En slags feberaktig aerobictime hvor Maus hopper opp og ned, drar i hår og skjorte, og slår seg i ansiktet. Vokalen slynges mot oss. Alt for å få oss med. Og etter at et litt nølende publikum har innstilt seg på John Maus sin verden er vi der han vil. Slik kastes vi fram og tilbake. Når låta «Believer» endelig kommer etter en halvtime er alt på topp. Bare synd det er siste låt!! Jeg vil høre mer av Maus!

 

 

Du kan låne musikk av Ariel Pink på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

2 kommentarer til “Øya 2012 – sær aerobictime med John Maus i dag!!”

  1. Magnus sier:

    Godt å høre at noen er enig! Maus var fantastisk og utrolig intens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter