Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 12. august 2012

Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning

Foto: Markus Thorsen

På Vika-scenen i går fikk publikum en forrykende fremvisning av Death By Unga Bungas klassiske garasjeock, 60s retropop og soul.

Jeg har stor sans for Death By Unga Bungas første skive Juvenile Jungle (2010) der drivende og upolert 60s garasjerock er beholdningen. På årets The Kids Are Up To No Good er soundet mer retro-poppa 60s. «Personlig savner jeg flere av de gutsy garasjerock låtene som Death By Unga Bunga overrumplet oss med på debuten sin. Men, hvis du setter dette i spilleren og tenker deg at du er på en konsert med gruppa, er det lite som slår denne type musikk», skrev jeg i anmeldelsen av The Kids Are Up….

Så hvordan ville egentlig de nye låtene fra sisteskiva The Kids Are Up To No Good funke live på Vika-scenen? Tittelåta «The Kids Are Up To No Good» fikk en en ny og kratfull traktering og framsto langt, langt mer vitalt enn på skiva, og endte opp blant kveldens absolutte høydepunkter. Neste ut, den drivende garasjerockern «Don’t Go Looking For My Heart», endte også opp blant kveldens høydepunkter, og at den ville funke live overrasket vel ingen. Uansett, brillefin Death By Unga Bunga-framføring.

Lyden var i tillegg utmerket, razor edge gitariffa satt om de skulle, det samme trommene etc. Props til lydmannen.

Foto: Markus Thorsen

I det hele tatt viste Mossingene Death By Unga Bunga seg fra sin beste side på Vika-scenen og imponerte stort med sin energiske garasjerock 60s pop og soul. Et stykke ut i settet entret en blåserekke scenen og vokalisten skrek ut til publikum «Er dere hypp på noe soul»? Publikum svarte med å riste løs foran «dansgulvet»på scenen. Ikke så rart, for det svingte av soullåtene.

Før siste låt valgte Death By Unga å takke for seg på følgende måte: «Vi er Death By Unga Bunga fra Moss og sistelåta oppfordrer alle til å knulle». Knulling eller ei, en heftig avslutning ble det, med drivende gitar- og -orgel soloer, og det obligatoriske primalskriket som satte prikken over i’en.

«Mitt første møte med Mosserocken på flere år», utbrøt sidemannen etter konserten, «som å få den i ny og god innpakning», fortsatte han. En treffende oppsummering av Death By Unga Bungas konsert på Vika-scenen.

Til slutt hekter jeg på anmeldelsen min av Juvenile Jungle der Mosserocken er nevnt.


DEATH BY UNGA BUNGA

JUVENILE JUNGLE (2010)

SPOON TRAIN / TUBA

5

GarageRock // De purunge garasjerockerne holder hus i Moss, en by der framifrå garasjeband herjet på 80- og 90-tallet. Labelen That’s Enterainment slapp coole vinylsingler (og tolvtommere) med The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, Peau De Peche, The Tempo Poppers og The Cutbacks. Og de like coole samlerne Rock’n’Roll Stowaways og Penguins And Bondage. Death By Unga Bunga spiller old school garasjerock slik den ble spilt på 60-tallet, som på den ypperlige Back From the Grave serien. Og er du f.eks. fan av Billy ChildishThee Headcoats, Thee Mighty Caesars og The Milkshakes, er det bare å slå til. Mossingene føyer seg mer enn pent inn i rekken av nyere norske garasjeband som Thee Mono Sapiens og The Cheaters. Jada, mye namedropping her, men skitt la gå, knallband alle som en, med en helt egen, ja, Spirit. Unga Bunga! // VICTOR JOSEFSEN

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good.

Sjekk anmeldelse av The Cheaters The Cheaters.

Du kan musikk av låne musikk av Death By Unga Bunga på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

6 Responses to Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning

  1. Pingback: Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright : Musikk

  2. Pingback: Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home) : Deichmans musikkblogg

  3. Pingback: Death By Unga Bunga på Parkteatret : Deichmans musikkblogg

  4. Pingback: Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle | Deichmans musikkblogg

  5. Pingback: - Noen ganger får man inn musikk som er så fint at man ikke klarer å la være å ta i det | Deichmans musikkblogg

  6. Pingback: Gjörme: Alt er bra i Moss! | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 10 andre abonnenter