Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. august 2012

Death By Unga Bunga på Øya 2012 – brillefin fremvisning

På Vika-scenen i går fikk publikum en forrykende fremvisning av Death By Unga Bungas klassiske garasjeock, 60s retropop og soul.
Av: Victor Josefsen / Foto: Markus Thorsen

Jeg har stor sans for Death By Unga Bungas første skive «Juvenile Jungle» (2010) der drivende og upolert 60s garasjerock er beholdningen. På årets «The Kids Are Up to No Good» er soundet mer retro-poppa 60s. «Personlig savner jeg flere av de gutsy garasjerock låtene som Death By Unga Bunga overrumplet oss med på debuten sin. Men, hvis du setter dette i spilleren og tenker deg at du er på en konsert med gruppa, er det lite som slår denne type musikk», skriver  jeg i anmeldelsen av «The Kids Are Up…».

Så hvordan ville egentlig de nye låtene fra sisteskiva «The Kids Are Up to No Good» funke live på Vika-scenen? Tittelåta «The Kids Are Up To No Good» fikk en en ny og kraftull traktering og framsto langt, langt mer vitalt enn på skiva, og endte opp blant kveldens absolutte høydepunkter. Neste ut, den drivende garasjerockern «Don’t Go Looking for My Heart», endte også opp blant kveldens høydepunkter, og at den ville funke live overrasket vel ingen. Uansett, brillefin Death By Unga Bunga-framføring. Lyden var i tillegg utmerket, razor edge gitariffa satt om de skulle, det samme trommene etc. Props til lydmannen.

I det hele tatt viste Mossingene Death By Unga Bunga seg fra sin beste side på Vika-scenen og imponerte stort med sin energiske garasjerock 60s pop og soul. Et stykke ut i settet entret en blåserekke scenen og vokalisten skrek ut til publikum «Er dere hypp på noe soul»? Publikum svarte med å riste løs foran «dansgulvet»på scenen. Ikke så rart, for det svingte av soullåtene.

Før siste låt valgte Death By Unga å takke for seg på følgende måte: «Vi er Death By Unga Bunga fra Moss og sistelåta oppfordrer alle til å knulle». Knulling eller ei, en heftig avslutning ble det, med drivende gitar- og -orgel soloer, og det obligatoriske primalskriket som satte prikken over i’en.

«Mitt første møte med Mosserocken på flere år», utbrøt sidemannen etter konserten, «som å få den i ny og god innpakning», fortsatte han. En treffende oppsummering av Death By Unga Bungas konsert på Vika-scenen.

 

 

Du kan musikk av låne musikk av Death By Unga Bunga på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen!

6 kommentarer til “Death By Unga Bunga på Øya 2012 – brillefin fremvisning”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter