Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 25. august 2012

Plateanmeldelse: The Megaphonic Thrift – «The Megaphonic Thrift»

The Megaphonic Thrift

«The Megaphonic Thrift» (2012)

Neues Records

5

Et steg videre // Albumet åpner med heftig tromming og støygitarer i «Tune Your Mind». Etter hvert smettes et melodiøst fengslende shoegaze-aktig refreng inn. Og «Moonstuck» er delvis flytende shoegazetapning av god kvalitet. I andre låter, som for eksempel «Raising Flags» og Twin Peaks-referansen «Fire Walk With Everyone», går The Megaphonic Thrift atter en gang Sonic Youth i næringa, uten at det er noe gærent i det, tvert i mot. For, som med Sonic Youth, utforsker The Megaphonic Thrift sitt eget univers av melodier og støyende gitarkaskader. Denne gang liker jeg særlig hvordan de har flettet inn de nevnte stemningsfulle refrengene med kvinnevokal; de gir effektfull kontrast til støygitarene. Ellers er soundet større i forhold til siste utspill (i likhet med Maribels Reveries). Og det er et par låter her som ikke er, hva skal jeg si, typisk, The Megaphonic Thrift, og de funker bra de også. Jeg er ikke så opptatt av den evinnelige band-må-utvikle seg greia. så lenge låtene er gode og uttrykket er egenartet, så holder det i massevis for meg. Med The Megaphonic Thrift får du alle fall i pose og sekk. / Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

 

Du kan låne det siste albumet av The Megaphonic Thrift på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

 

Sjekk The Megaphonic Thrift: Skikkelig på TUR / Fire Walk With Everyone video

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: The Megaphonic Thrift – «The Megaphonic Thrift»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter