Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 8. september 2012

Ultimafestivalen 2012 – Samtiden har inntatt Oslos konsertscener

Ultimafestivalen 2012 er i gang og fram til 15. september kan publikum oppleve mange arrangementer. Tema for årets festival er lister.

Foto av Diamanda Galás: Austin-Young

– Årets Ultimafestival er et festspill! Publikum kan få med seg alt fra orkesterkonsert i 3D med Oslo-Filharmonien, klubbkonserter med YouTube-generasjonen side om side med elektroniske musikklegender, utstillinger og musikkteater, sier direktør og kunstnerisk leder Lars Petter Hagen. – Ultimafestivalen er med sine mange ulike kunstneriske uttrykk den bredeste festivalen i Oslo. Det er smal musikk for enhver smak, forteller festivaldirektøren.

Noen smakebiter fra årets program:

Opplev en natt på museet: l’Encyclopedie du Professeur Glaçon

Musikere plassert i alle rom, videokunst, tekst, lydinstallasjoner, lys og kroppsperkusjon – det blir en magisk «natt på museet» når Geologisk museum fungerer som okkupert boltreplass for den franske komponisten François Sarhans magiske univers.

Åpning av Arne Nordheim-senteret med Ensemble Ernst

Åpning av «Arne Nordheim-senteret – senter for ny og eksperimentell musikk»på Norges musikkhøgskole. I anledning åpningen blir det bl.a. fremført nytt verk av Therese Birkelund Ulvo og Ørjan Matres nye verk “…but I must have said this before…”. Ensemble Ernst har siden 1997 etablert seg som et av Nordens ledende sinfonietta-orkestre og har opptrådt på Ultima ved flere anledninger. Les mer om Ensemble Ernst i Deichmans musikkblogg.

Trondheim Jazzorkester, Kim Myhr og Jenny Hval

De har blitt kalt “elitelaget av norske jazzmusikere” siden Kim Myhr og Trondheim Jazzorkester debuterte foran et overrumplet publikum på Molde Jazzfestival i 2009. I april spilte Kim Myhr sammen med Tony Buck og Magda Mayas i Musikkavdelingen. Les vår intervju med Kim Myhr.

Diamanda Galás med KORK

Med sin særegne musikk fylt av blod, død, skjønnhet, smerte og tortur har Diamanda Galás sjokkert, forundret og begeistret i over 30 år. Det blir garantert en helt spesiell kveld når en av vår tids mest markante avant garde sangere og komponister for første gang opptrer sammen med et symfoniorkester.

Oslo-Filharmonien inviterer til orkesterfest i Oslo konserthus.

Det blir 3D-videokunst i skjønn forening med musikk signert Rolf Wallin i Manyworlds, og den moderne klassikeren Sinfonia av Luciano Berio.

Jaga Jazzist og Britten Sinfonia

Finale! Oslos ti-hodete jazzmonster Jaga Jazzist tar med seg 17 musikere fra et av Englands mest anerkjente kammerorkestre, Britten Sinfonia, for å lage et trøkk av en annen verden.

Sjekk programmet

Sjekk også Karl Bartos på Blå – Ultimafestivalen 2012

Du kan låne musikk av utøverne som opptrer på Ultimafestivalen på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter