Søk Meny Lukk
Lukk
Av: annk Anbefalinger 11. september 2012

Bongorytmer på biblioteket

Musikkavdelingen og Unge Deichman er vertskapet for bibliotekets tilbud på Kulturnatt, Bibliotekjungelen. Førstkommende fredag er det fullt kjør fra klokken 1700 – 2100, men ikke alt er kun for de minste.

Trommerslager Marcus Lewin skal nemlig holde kurs i bongotrommer. Det første kurset klokken 1800 er riktignok for barn fra 6 – 12 år, men klokken 1900 kjører han opplegget en gang til, denne gangen for ungdom og voksne.

Marcus har en lang fartstid som trommeslager. Allerede som 12 åring hadde han  75 spillejobber i løpet av ett år, og ble omtalt som et vidunderbarn. Uttalige konserter og flere tv- og radioopptredener gjorde at hans karriere fikk en usedvanlig rask og tidlig start. Hans lærer gjennom mange år var trommelegenden Egil «Bop» Johansen. Marcus har turnert med Putte Wickman, Nils Landgren, Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Frode Alnæs, Ole Edvard Antonsen, Solveig Kringlebotn, Scott Hamilton med flere.

Marcus er sjangerdyktig musiker, trommeslager og perkusjonist som i ti år spilte i The Brazz Brothers (du kan låne deres skiver). Han er godt likt i orkestermiljøet takket være sin dynamikk, lekenhet og musikalitet. I 2009 valgte han å være fulltids frilans med tilholdssted i Oslo. Han har de siste årene hatt flere turneer for Rikskonsertene, vært komp-trommeslager med Stavanger Symfoniorkester, KORK, Det Norske Blåseorkester med flere.

Marcus er en ettertraktet lærer og holder egne workshops. Han har gjestet Deichman to ganger før, til stor begeistring fra kursdeltagerne (som begynte å etterlyse oppfølgingskurs allerede før første kurset var ferdig!)

Er det plass er det lov å komme som «dropp inn», men ikke ta sjansen – send påmelding til ann.kunish@kul.oslo.kommune. Det er til og med mulig å låne med seg bongotrommene etter kurset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter