Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. september 2012

Superfamily har funnet sin perfekte match

Superfamily sin nye musikkvideo «Pay The Price» er første singel fra deres kommende album.

Av: Victor Josefsen

Superfamily om låta:

– En sang om utålmodighet, undertrykte bekymringer og valg som medfører umiddelbar nytelse, men deretter lidelse; overmotet som ligger i å tro at man er villig til å ta konsekvensene av sine umiddelbare innfall, sier Superfamily i en pressemelding.

Superfamily – Pay the price from Eirik Evjen on Vimeo.

Resten av pressemeldingen er fornøyelig lesing:

Myter i musikkbransjen
Mangel på tålmodighet og mangel på evne til å forutse konsekvenser har vist seg å være et karaktertrekk hos Superfamily. Deres erfaring med musikkbransjen viser at dette er et band det er svært vanskelig å samarbeide med. Medlemmene er fast bestemt på å forfølge sine umiddelbare ideer, noe deres tidligere samarbeidspartnere smertelig har fått erfare; Superfamily måtte bryte med plateselskapet sitt pga. ”personal differences”, deres publisher hoppet av vognen da bandet krevde at tyrannen Kim Jong-il skulle prege baksiden av et albumcover og diverse managere har flyktet skipet i tur og orden. Det har heller ikke hjulpet at bandet går i spontan ordkrig med konsertarrangører offentlig, krever spesialister i indremedisin backstage når de får hypokonderanfall, og at de ringer journalister på privaten for å kreve begrunnelse for anmeldelser. I tillegg mener de at det er så mange myter og feilslutninger som herjer i musikkbransjen, at de på generelt grunnlag helst bare samarbeider med folk som ikke har noe med musikkbransjen å gjøre.

Ensomheten i musikkbransjen
Konsekvensen av denne særheten er naturligvis at Superfamily måtte starte sitt eget plateselskap, Das Kirurg. Dette ble eneste mulighet for Superfamily til å fortsette med virkelighetsforvirrende, men fengende pop og å holde de sære konsertene som de lever for. Prisen de må betale er selvsagt ensomhet i musikkbransjen, litt mer jobb og større økonomisk risiko. Ifølge bandet er imidlertid det å drive plateselskap en forsvinnende liten og enkel jobb sammenlignet med det å være et band; man trenger bare regnearkprogrammet Excel, spille 3-4 event-konserter i året (prostitusjon) for å skaffe penger, samt å sende en mail til Gramo for å registrere seg
.

Superfamilys perfekte match
Etter lang tid med mislykkede utprøvinger av produsenter preget av “personal differences”, fant Superfamily endelig sin perfekte match: Yngve Sætre (DumDum, Kaizers, John Olav Nilsen etc.). For første gang i karrieren har bandet har spilt sammen på opptakene med full besetning (live i studio), istedenfor å spille inn ett og ett spor. Bandfølelsen dette gir er en stor forskjell fra deres tidligere album, og legger et best mulig grunnlag for Superfamilys største mål: å spille forvirrende og fantastiske konserter.

Jeg anbefaler Superfamilys andre album Warazawa (2007). Skiva inneholder überfengende kutt, her er et eksempel, radiohiten «The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night».

Stein Haukland skrev følgende i Mute om Back in Paris (2005): «Bandet kaster seg fram og tilbake, fra hodestups nyveiv i Shut Up and Cry via rørete cabaretpønk på Windows og over til skeiv No-Wave i Love’n Bones.» «Referansene strekker seg fra Soft Cell og Duran Duran til Blur, Ian Dury og XTC; erkebritisk, pompøs synthpop og discopunk.» «Fra typisk sødmefylt synthpop-hedonisme, sklir albumet over i mørkere, dystrere territorier, mens bandet hele tiden bevarer karakteren av leken nysgjerrighet og alvor».

Jørgen Hegstad i Lydverket skrev følgende om Guns Tonight (2009): «Det låter kjølig, tørt og komplekst, og i dette lydbildet har Mossingene funnet en ny type dybde og inngang til låtskriving, som gjør dem til et band med langt lengre levetid enn deres tidligere, nesten novelty-søkende hitfokus kunne signalisere». «Guns Tonight er Superfamilys beste album så langt, der de tar seg god tid, kjøler ned lydbildet og kommer ut som et helstøpt band der de tross den dystopiske tematikken går en lys fremtid i møte».

 

Du kan låne Superfamily sine album på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

 

3 kommentarer til “Superfamily har funnet sin perfekte match”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter