Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 20. september 2012

Kaizers Orchestra har lansert mobilapplikasjonen The Kaizervirus

Som vi har nevnt tidligere har Kaizers Orchestra lagt ansvaret for lanseringen av sitt neste album over på fansen, i første omgang én utvalgt fan.

Av: Victor Josefsen / Foto: Paal Audestad

Blant nærmere 1200 søkere valgte bandet å gi ansvaret med å lansere det første viruset til Steffen Berland fra Rossland.

– Steffen imponerte oss med sitt engasjement og forståelse for hvordan virusene kan spres. Han er genuint opptatt av at fansen skal få tilgang til låtene så fort som mulig. Enten de er fra Oslo, Namsos eller Tvedestrand. Steffen blir å regne som Kaizers syvende medlem i dagene som kommer, sier vokalist i Kaizers Orchestra, Janove Ottesen.

Kaizers Orchestra lanserte i går mobilapplikasjonen, The Kaizervirus, som gir fansen muligheten til å spre musikken deres som virus. Nå overlater de spredningen av det første viruset «Aldri vodka, Violeta». til en av deres mest dedikerte fans – Steffen Berland fra Rossland utenfor Bergen.

Med iPhone og Android-applikasjonen, The Kaizervirus, er det fansen som bestemmer hvem som først skal få tilgang til låter fra det kommende albumet Violeta Violeta Vol III. For å få låtene må telefonen bli smittet av virus som representerer ulike låter. Smitten overføreres kun når man er i fysisk nærhet av en smittebærer. Jo flere som blir smittet, desto flere virus slippes gjennom applikasjonen.

Applikasjonen som ble lanser i går på www.kaizervirus.com er den første av sitt slag og gir ikke bare Kaizers Orchestras trofaste fans tilgang til låtene først, men også kontroll over lanseringen av albumet. Lanseringsdatoen er avhengig av hvor raskt virusene sprer seg. På denne måten er det fansen som avgjør når albumet skal gis ut.

Jeg føler et ganske stort ansvar og merker allerede trykket fra andre fans som vil ha viruset. Jeg har fått mange hundre flere følgere på Twitter og Instagram. Og veldig mange venneforespørsler på Facebook, sier Steffen Berland. Nå skal jeg til Torgallmenningen for å møte venner og spre det første viruset. Deretter skal jeg prøve å komme meg til Oslo for å spre videre der, fortsetter han.

The Kaizervirus er gratis og kan lastes ned gjennom www.kaizervirus.com

 

Du kan låne CD’er, DVD og bok av (og med) Kaizers Orchestra på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter