Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 21. september 2012

EP-anmeldelse: Shevils – «Necropolis»

Minus The Foe // Å sette et nytt band opp mot det gamle bandet som noen av medlemmene spilte i kan ofte være urettferdig. Det er lett henge seg opp i gamle prestasjoner, og effekten er ofte billige poenger uten mye for seg. Shevils slapp debutalbumet The Year Of The Fly i fjor, noe som gikk mange hus forbi. Den nye EP-en Necropolis burde derimot sørge for mer oppmerksomhet.

Hadde Shevils bestått av mer eller mindre ubeskrevne blad, hadde de fått merkelappen «særdeles lovende» tvert. Men her har vi altså med med mer rutinerte folk å gjøre, hvor to fjerdedeler av line-upen består av tidligere Silence The Foe-medlemmer. Ikke nødvendigvis noe direkte sammenligningsgrunnlag, det. Idet førstesporet «Is This To Be (Our Lives)?» ruller avgårde, blir det derimot uunngåelig. Om ikke Shevils fortsetter der Silence The Foe slapp, er det uansett i samme ånd.

 

 

Nå må det også nevnes at spesielt siste halvdel av «Is This To Be (Our Lives)?» kunne glatt sklidd inn på Silence The Foe-EP-en Sweet Sweet Suicide fra 2004. Men altså, vi snakker om en slags hardcore-basert cocktail ispedd ett og annet som (fortsatt) vil få puristene til å rynke på nesa, bare mørkere og litt mer uforutsigbart. Om Silence The Foe var en Dry Martini, er Shevils for en slags Ratzeputz å regne. Hoi, der kom det billige poenget også, gitt.

Saken er hentet fra Rune Aas sin brillefine musikkblogg Brilleslange Brilleslange.

 

Sjekk også: Med arven fra Silence the Foe setter Shevils en ny standard.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

3 kommentarer til “EP-anmeldelse: Shevils – «Necropolis»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter