Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Henrik1984 Anmeldelser 24. september 2012

Pål Angelskår – ute med soloplate

Vokalisten fra Minor Majority har satt gamlebandet på vent og gitt ut albumet Follow me under eget navn.

Follow Me er tittelen på Angelskår sitt soloalbum, og er ikke en oppfordring om å følge Pål Angelskår på Twitter, men en referanse til en tekst av Leonard Cohen. Follow Me er også åpningssporet på albumet.

-Det er en av de aller fineste bagatellene jeg har skrevet, sier Angelskår i kommentatorsporet som er tilgjengelig i WiMP for de aller mest ivrige tilhengerne.

Selv om låtene er blitt spilt og prøvd ut på mindre scener, er Rockefeller stedet for Angelskårs turnéstart.

Det er onsdag. Ingen bråkete guttegjenger kommer veltende inn etter vorspiel. Ingen damer har gått feil og vil danse sving. Levende lys står på bordene og noen deler en flaske vin mens de venter på at en av de fremste formidlerne av melankoli og sår forelskelse skal åpne høsten.

Pål Angelskår spiller mange av låtene fra Follow Me, men deler ut noen klassikere fra Minor Majority til glede for gamle tilhengere. Hvor Minor Majority slutter og prosjektet Pål Angelskår starter er ikke lett å tyde, men også denne gangen har han et solid band i ryggen: Ole Petter Andreassen (trommer),  Lise Sørensen (fiolin), Martin Andersen (gitar), Roar Nilsen (gitar) Karl Joachim Wisløff (bass) og Inge Svege (tangenter).

Publikumsresponsen er mest hørbar under klassikerne av Minor Majority, men også de nye låtene får jentene i salen til å skakke på hodet og feste blikket mot  mannen på scena, som har klart å sette ord på kjærlighetssorgen til en hel generasjon. De mannlige tilskuerne blir så inspirerte at de vil rett hjem for å spille gitar.

Angelskår er best når han presenterer låtene, og gir små hint om hva de handler om, som en gave for oss som har valgt å ta turen hit. Han er høflig og snakker pent mellom låtene, så pent at man kan høre hvor i Oslo han har vokst opp, men samtidig er det noe ujålete over han – som om han kommer rett fra en forelesning på Blindern.

Stemmen til Pål Angelskår er like stødig som i stereoen, og det høres ut som om noen drar en bue over stemmebåndene hans. Når dette blandes med noen nydelige overganger fra vers til refreng.  Når fingerspillet hans tar over, og man kan se støvkornene danse i belysningen fra lyskasterne i taket, da kan man ikke ha det stort bedre en septemberkveld i Oslo.

Musikkbloggen oppfordrer alle til å gjøre som i musikkvideoen: Ta turen til Big Dipper og kjøp plata hans!

Deichmanske bibliotek anbefaler:

 

Kommende konserter:

27.september – Tromsø, Driv

28.september – Bodø, Sinus

29. september – Trondheim, Studentersamfundet

10.oktober – Giske, Ocean Sound Recordings

11.oktober – Bergen, Logen teater

19.oktober – Kristiansand, Hos Naboen

20.oktober – Stavanger, Folken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter