Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 1. oktober 2012

WE ARE THE RIOTS!!

Som et godt modspil til den herskende og introverte “jeg-har-så-ondt-af-mig-selv-indie-rock” er det i den grad forfriskende at høre, at der stadig er nogen, der har beholdt den udadvendte og hårdtslående punk-gnist.

Oslo-punkbandet Riots har udgivet en ny 12″ ‘green splatter vinyl LP’ på Subversive Records.

Det snart 13 år gamle norske punkband, med i alt 10 udgivelser bag sig, har sendt en rygende fersk, hårdtpumpende og energisk LP på gaden. De har været ‘Ukas Urørt’ på NRK P3 (dengang under bandnavnet Goldcrush) og var i foråret på tourné i Kina.

På deres nye og selvbetitlede album trækker de brutalt lytteren med på den upretentiøse punkvogn. De er et virkelig godt sammenspillet band, som formår at skabe god klassisk punk med mange facetter, råbekor, gode melodier og med en fandens rå dynamik.

Riots var i 2010 på deres første Europa-tour og spillede et hav af koncerter på alt fra små sveddryppende klubber til store festivalscener i Holland, Tyskland, Tjekkiet og Polen. For nylig spillede de på Revolver i Oslo sammen med Charlie Harper fra U.K. Subs, som de også var backing band for på deres England-tourné i 2006. Bandet har desuden været opvarmning for en række store punk headliners som for eksempel (International) Noise Conspiracy og The Real McKenzies.

LIVE: Revolver, Oslo – Riots feat. Charlie Harper. Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Med deres ni nye numre udgivet på vinyl, og tilgængelig på Spotify, formår Riots endnu engang at overbevise os om, at punken på ingen måde er død. Med en lyd og stil, der kunne være skabt i 70’erne eller 80’ernes punkmiljø, har de holdt fast i denne genres konventioner med samme lyriske indhold med opråb til massernes tankeløshed om at vågne op.

LIVE: Revolver, Oslo – Riots feat. Charlie Harper. Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

LP’en indledes med det to minutter lange nummer Crucified, der med et pumpende og dæmpet palm muted vers eksploderer over i et omkvæd, der lægger op til at kaste sig ud i det nærmeste mosh pit og forlange MER! MER! MER! fra Oslo-punkbandet.

Albummets tredje track, Another Train, er første gang udgivet (på blodrød vinyl) i 2009 på EP’en med samme titel. Dette var første udgivelse med nuværende forsanger Gisle Bangsund.

Det er som nævnt klassiske punk-temaer, som Riots leverer, hvilket særligt kan høres på tracks som We’re All Slaves, Factory og Dead Generation.

Hele LP’en hviler på en solid produktion uden undtagelse på de ni skæringer. Den (nummererede) grønne og plettede vinyl er lagt i en plastlomme med tilhørende papircover i bedste D-I-Y-stil.

Pladen afsluttes med nummeret Riots, som er et helt perfekt og energisk afslutningsnummer. Her får de endnu engang slået bandets sammenspillede identitet fast med karaktertræk præget af uudtømmelig energi og et udsøgt drive fra start til slut.

Har du brug for en ordentligt old school punk-fix, så er Riots et must. Både på plade og live. Man savner absolut ingenting hos Riots. De er en flok vanvittig dygtige musikere, der producrer 100% punk.

Køb deres album her!

Oplev Riots LIVE – tjek deres tourdates her!

 

Track list:

Side 1
Crucified
Oslo City
Another Train
We´re All Slaves
Factory

Side 2
Knocking On Your Front Door
Dead Generaton
I Don´t Want you Around
Riots

 

Saka er hentet fra Beatart.dk – en blogg om musikk, kunst og motkultur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter