Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 10. oktober 2012

Intervju med The Hex: I Narvik spiller man fuzzbass

Oppveksten nord for polarsirkelen har satt dype spor og fostret gutta i The Hex med nordnorsk faenskap og kompromissløs punk-attityde.

The Hex er fra Narvik og har nå base i Trondheim. Byen der åttitalls new wave punkgruppa Kriminell Ungdom og progrockerne Tangle Edge kommer i fra.

Er det noen gamle eller nye Narvik band/utøvere dere har et spesielt forhold til?

Tangle Edge var vel en av de første artistene fra malmbyen som ga ut skive på et plateselskap av betydning. En del av folka var musikklærerne våre på barneskolen. Av nye ting har vi litt dårlig oversikt, men vet at nytt ungdomshus er på plass og at det yngles godt.

 

Tangle Edge

 

Høres bra ut, er det flere Narvik-band vi bør merke oss?

– Et par av gutta fra Like Rats From A Sinking Ship har et nytt band på gang som heter Barren Womb. Ellers ryktes det at deler av det som en gang var New Frequency er i gang med et prosjekt som vi har hørt skal være veldig lovende. Det er en del up-and-coming band der oppe. Kidsa har fått nytt ungdomshus og der kjører de konserter med lokale band og artister ukentlig. Slikt liker vi! En scene å framføre eget materiale på uten å måtte tenke på ting som «Break-even» og slike ting er viktig for å stimulere et musikkmiljø. Thomas produserte tidligere i år en EP for bandet H!DE som har fått mye bra omtale.

Like Rats From A Sinking Ship

 

Så hvordan er musikkmiljøet i Narvik kontra hovedstaden i Trønderlag?

– Miljøet her nede er åpenbart mye større. Ellers er vel den største forskjellen at det i Trondheim går i tuba mens man i Narvik spiller fuzzbass.

Over til The Hex, hvor lenge har dere holdt på?

– Flere av medlemmene har spilt i ulike band og konstellasjoner tidligere. The Hex kom sammen en gang tidlig i 2010.

 

 

Musikken deres er blitt beskrevet som norsk post-hardcore, riktig?

– Det er nok en del hardcoreinfluerte elementer i låtene våre, men vi føler ikke selv at vi prøver å holde oss innenfor noen bestemt sjanger og utrykk. Anmeldere og media har ofte behov for å hekte oss på en knagg eller to, men det er noe vi tenker lite på selv.

Hvordan ble dere interessert i musikk?

– Vi drev vel alle på et tidspunkt med organiserte aktiviteter og sport, men forstod etterhvert at det faktisk var mulig å få seg et øvingslokale. En frisone uten trenere som stod og ropte deg i tryne, og hvor vi kunne snuse så mye vi ville. Så balla det på seg.

 

 

Hva skjer framover med The Hex?

– Nå bærer det ut på veien. Første mulighet er 13. oktober i Verkstedhallen i Trondheim hvor det blir en litt annerledes greie sammen med Skurktur som har stått for all artwork. Følg med! Utover høsten blir det Norge og Skandinavia, og på nyåret er vi keen på å komme oss over Atlanteren. Så ser vi også frem til å jobbe med nye låter som etter planen skal resultere i en 10″ på nyåret.

Til slutt, hvorfor navnet The Hex?

– Har hatt jævlig mye uflaks opp gjennom tiden i bandsammenheng. Bilkrasj, strømbrudd flere konserter på rad, innbrudd på øvingslokalet. Lista er lang.

21. september 2012 slapp The Hex sitt andre album, «Bringing Guns To A Knife Fight», som har fått god mottakelse. Albumet er produsert av bandet selv, mens miksing og mastring er gjort av Jason Livermore som har produksjoner for Black Flag, Rise Against, Comeback Kid og Gogol Bordello på samvittigheten.

The Hex konserter:
13.10.12 Trondheim, The Hexperience, Verkstedhallen
19.10.12 Trondheim, ISAK w/ Jack Dalton (fri alder)
25.10.12 Oslo, Revolver
26.10.12 Sandnes, Tribute
08.11.12 Røros, Ungdommens Hus w/ Barren Womb (fri alder)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Barren Womb. Foto: Julie Zahl Nordeng

 

Foto The Hex: Mari Elise Hatlo // design: skurktur.com

Sjekk Barren Womb turnerer Norden.

Sjekk Ut av asken stiger Barren Womb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter