Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 14. oktober 2012

Ulykke/Utsettelse – Ny Æ-dato

Artisten Æ skulle egentlig slippe sitt fjerde norskspråklige, «Avvikerike», 17. oktober, men utsetter det til 26. oktober pga. en "litt uheldig trafikal tildragelse".
 Av: Victor Josefsen

Æ & Dem til Budapest

– Jeg slipper mitt fjerde norskspråklige «Avvikerike» den 17.10. Så blir det passe fullt kjør i høst med div gigging, forteller Æ til Deichmans musikkblogg.

– Har noen venner i Budapest (russisk-armeneske world/psychedelic/rock -folk og ungarske drum & bassere) som jeg rett og slett MÅTTE gjøre noe i hop med, så jeg skrev denne skiva, tok med meg medprodder og dem-bassist Hallstein nedover til Budapest i fjor vår og spilte inn mi første engelskspråklige siden jeg spilte i Schtimm. Den blir gitt ut som bok med downloads, fortsetter Æ videre.

 

 

For noen dager siden kom meldingen om at det kommende albumet blir utsatt til 26. oktober.

Litt uheldig trafikal tildragelse

– Grunnen er at jeg nylig har tatt del i en «litt uheldig trafikal tildragelse», og blant annet har fått tilbringe noen dager på sykehus, og etter det fått beskjed om å ta det godt gammeldags helt med ro noen uker. Verken spesielt morsomt, godt- ikke veldig fordelaktig i forhold til timingen av det jeg skal til med i høst, skriver Æ-Erling Ramskjell i mail.

– Men, og det er et stort men: Jeg er ekstremt glad for at det ikke gikk verre, og at jeg kommer til å være der jeg brukte å være, om ikke så alt for lenge. Så jeg får forsette å leve som jeg lærer, og rett og slett se hva som skjer. Og jeg håper jo at plata er bedre, enn at alt henger på om jeg klarer å lure meg til litt medial oppmerksomhet like etter slippet. I og med at mitt Imperium og min Karriære bare skjøttes av meg selv, kan det bli en interessant høst – men om litt blir det ut for å gi jern på konsertfronten, fortsetter Æ-Erling Ramskjell.

 

 

De gode kreftene i helsevesenet

– Jeg burde holdt et langt foredrag om de gode kreftene i helsevesenet, men nøyer meg med å si det mange sikkert vet: Det finnes veldig mange hverdagshelter i helsevesenet- håper det er noen som gir dem den kredden de fortjener i hverdagen, forteller Æ-Erling Ramskjell videre.

– Jeg må utsette slippet av den nye Æ & Dem-plata «Avvikerike til 26.10. Jeg er litt på usikker grunn når det gjelder den engelskspråklige «Fraillaments», avslutter Æ-Erling Ramskjell mailen.

 

 

Sterke og unike kvinner

I ren og skjær glede over å omgi seg med sterke og unike kvinner, har akkurat et par slike sentrale roller på singlene som er sluppet.

På «Tida e knapp» er det inkarnasjonen av sensitiv, nordnorske Girl Power, Eva Trones, som setter sine mørk-vakre avtrykk. Eva er en musikalsk all-over-the place’er, med Spellemannskpriser for barneplater, det kritikerroste Terje Nilsen-hyllestalbumet «Tango for en» osv osv. Videoen til låten er gjort av Stefan Sundström, som til daglig er mer kjent som en av Skandinavias desidert største visekunstnere, melder Æ.

 

 

På «Dreams» er det Gaya Arutyunyan fra den armenske power-psych-elektropunk-duoen Wattican Punk Ballet, som kommer inn og anviser hvor Svartpop-skapet skal stå.

 

 

Vi ønsker Erling Ramskjell-Æ god bedring!

Du kan låne albumene til Æ på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Foto Æ. Kred: Gaya Arutyunian

Sjekk også intervjuet med Enmannhæren Æ på Barmarkturne 2012

5 kommentarer til “Ulykke/Utsettelse – Ny Æ-dato”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter