Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. oktober 2012

Lyden av beats som fyker gjennom skogene

c er nå aktuell med Torsnes Beats vol. 2, som er det andre volumet i hans beat tape-serie dedikert til sitt hjemsted Torsnes i Fredrikstad.

Bak navnet Torkelsen skjuler det seg en Fredrikstad-basert produsent ved navn Kristian Torkelsen. Han har tidligere vært halvparten av electro-duoen Munn til Munn Metoden og synth/samples-mann i Kenneth Ishak & The Freedom Machines.

Torkelsen har hatt en travel tid siden han han gjorde sin livedebut august 2011. Han har spilt rundt i Norge og gjort konserter i Stockholm og London. Delt scener med folk som Onra, Com Truise, Offshore, Teen Daze og Brothertiger. Gjort remikser for folk som Simian Ghost (SE), Teen Daze (CA), Maribel, We Are Standard (ES) og Casiokids.

Og i mellom disse øktene har Torkelse sluppet Torsnes Beats vol. 1.

Torkelsen har også sluppet en split 7″med amerikanske Hard Mix og sitt selvtitulerte debutalbum. Et album som har gjort at han har blitt sammenlignet med folk som Gold Panda, Four Tet, Amon Tobin, Teams og Boards of Canada.

Torkelsen sier dette om Torsnes Beats vol. 2:

– Jeg har alltid likt å leke med lyd. Eksperimentere og prøve nye innspillingsteknikker. Torsnes Beats vol 2 er ett eksempel på det. Det er mye rart og forskjellig der. Tatt opp på nye og forskjellige måter, og mikset annerledes enn jeg tidligere har gjort. Den skiller seg nok litt ut fra det jeg har gjort før. Jeg har prøvd å gjøre det litt røffere i kantene. Litt friere. Disse beat tape’ene er ikke ment til å høres ut som album. De er mer å se på som en samling av ulike stiler og ideer.

 

 

Det er lett å høre at han har tatt noen sjumilssteg rent musikalsk i løpet av de siste 12 månedene, men røttene og inspirasjonene forblir de samme: hip hop og norsk natur. Torkelsen er lyden av beats som fyker gjennom skogene, fra Torsnes i Fredrikstad og opp forbi fjell og langs fjordene opp til familiehytten hans i Nordland, der han har spilt inn mye av sin musikk, skriver Sellout!.

Dette er musikk som funker like bra på en mørk klubb som på iPoden din på fjelltur. Akkurat slik det burde være, fortsetter Sellout!.

Torkelsen (fra Fredrikstad) og Violet Dream (fra Sandnes) har remikset hverandre for godt og vel en måned siden.

Torkelsens «Don’t Care» fra debutalbumet som kom i mars har blitt remikset av Algodón Egipcio, Snasen, Inko, Violet Dream og nykommeren Texten.

Og Violet Dreams debut-EP Distant Voices, Lonesome Clouds (sluppet 15. juni) har blitt remikset Pandreas, Torkelsen, Polarstjernen, J.U.N.G., Veins og Marbleous.

Det er mye spennende å vente fra Torkelsen i fremtiden da han allerede er godt i gang med sitt neste album som slippes i første halvdel av 2013, avslutter Sellout!.


Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saken (anbefales)

 

Sjekk: Violet Dream: M83 og Air-vibber fra årets yngste norske debutant

Sjekk 5 album som har inspirert Violet Dream

3 kommentarer til “Lyden av beats som fyker gjennom skogene”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter