Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. oktober 2012

AKKS 30 år! – feires med konserter i fem byer

Til helgen feires 30 år med kvinner, rock og samspillkurs med jubileumskonserter i Bergen, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Trondheim. Totalt skal over 20 band, artister og DJ’s opptre og det er laget et bestillingsverk til konserten i Trondheim.

Av: Victor Josefsen / Foto: Hilde Holta-Lysell

Blant artistene finner vi navn som Hanne Kolstø, The Megaphonic Thrift, Anja Elena Viken, Maya Vik, Elise Vatsvaag og moi.

 

The Megaphonic Thrift. Foto: Camilla Holm Birkeland.

 

– Vi gleder oss til jubileumskonsertene! Det er fett å spille i band enten man er gutt eller jente. Gutta er i kraftig flertall i musikkbransjen. AKKS sin oppgave er å bedre rekrutteringen på grasrotnivå, slik at statistikken i den andre enden av næringskjeden blir mer balansert. Vi tilbyr både opplæring, øvingslokaler og et nettverk av andre flinke jenter som spiller i band, sier daglig leder i AKKS Norge, Hilde Hammer.

 

Maya Vik. Foto: Pål Laukli.

Pop, rock, jazz eller elektronika

Det er musikken som er i fokus for 30 års-jubilanten. AKKS har kurs i fem byer for dem som vil lære hvordan det er å stå på en scene, prøve et nytt instrument, spille sammen med andre jenter, lære av profesjonelle musikere og ha det gøy mens musikken er i fokus.

– Vi som driver kurs og øvingslokaler i AKKS brenner for musikk uansett om det er pønk, metal eller elektronika. Vi jobber for å senke terskelen for de som går med en musiker i magen og for de mange som er nysgjerrige på å lære et instrument, sier Hilde Hammer.

 

moi. Foto: Stephen Butkus

 

Oversikt over jubileumskonsertene fredag 19. oktober:

Bergen: ASF, kl. 19.30

The Megaphonic Thrift

Anja Elena Viken

Havarikommisjonen

Thea Hjelmeland

Merethe Soltvedt

Stochastics

Funky Penguins

Etter konsertene: Sissy Wish, for anledningen DJ Fish.

Oslo: Parkteatret (Grünerløkka), kl. 19.30

Bendik

Hanne Kolstø

Maya Vik

Vanity Vanished

Etter konsertene: DJ kollektivet Too Many Girls

Trondheim: Blæst, kl. 20.00

 

HighasaKite. Foto: Sara Angelica Spilling

 

AKKS Trondheim fått Ingrid Helene Håvik (HighasaKite, YHAO) til å lage et bestillingverk til jubileumskonserten på Blæst. Trondheim AKKS skriver; «Når Håvik stiller på vokal sammen Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Monolithic) på trommer, Even Helte Hermansen (Shining, Bushmans Revenge) på gitar og Eirik Tovsrud Knutsen (Amund Maarud, Jarle Bernhoft) på tangenter blir det vakker popmusikk i kjent stil; avantgarde, kunstrock og støypop. For oss er det så enkelt som å bare henvise til lineupen og føler det er mer enn nok til å skjønne at julaften kom tidlig i år!»

Kristiansand: Pir 6, kl. 19.30

moi

Viola Emiri

Rebekka B. Mæland

Astrids Poporkester

DJ Kodia

Stavanger: Checkpoint Charlie, kl. 20.00

B.O.M.B. (tidligere SlimB & Horvei the Greatness)

Elise Vatsvaag

Kindred Fever

Joanne Kleppe (The Mignonettes)

Etter konsertene: DJ Trine Salvesen

 

Du kan låne musikk av artistene som feirer AKKs 30 år med jubileumskonserter.

Vi har også skrevet om mange av artistene, bare søk øverst til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter