Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. oktober 2012

Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

Jenny Hval får TONOs utfordrerpris for albumet «Viscera». Juryen omtaler Jenny Hval som en stedig utfordrer i norsk musikkliv og beskriver albumet som befriende annerledes.
Av: Victor Josefsen / Foto: Karl Edwin Scullin

Juryen sier i sin begrunnelse:

Jenny Hval er ingen nykommer, men på alle måter en stedig utfordrer i norsk musikkliv: Hvor hører hun hjemme? Selv sier hun: I musikken. Samtidig virker tekst å være springbrettet for alt hun gjør, og hun lager taktile tekster som ikke likner mye på annen tekst i norsk musikk. Et annet springbrett er improvisasjon. Et tredje er stemme; ikke den skolerte stemmen, men stemmen som kroppsliggjøring av sanselig erfaring, gjennom syngemåter som ikke minst utfordrer populærmusikkens forventninger. «Viscera» («de indre organer») er et konseptalbum, som både på direkte og subtilt vis utforsker en slags «legemets væren i verden», uten at dette framstår som høyttravende eller fjernt. Albumet er et befriende annerledes, og forførende eksentrisk innslag i norsk musikk, som med et lite knippe årvåkne musikere og en medskapende produsent, skaper forventning om ny, uant musikk.

Prisvinneren Jenny Hval sier i en kommentar:

– Jeg er svært takknemlig for denne prisen og juryens forståelse for arbeidet, og jeg setter også pris på at jeg, med utgangspunkt i tekst og improvisasjon i en popmusikalsk kontekst, kan være en utfordrer i norsk musikk.

TONO-prisen består av et diplom utformet av Rune Mortensen og 50.000 kroner.

Prisen overrekkes torsdag 18. oktober kl. 12 i Ny Musikks lokaler Platous gate 18.

Én kommentar til “Jenny Hval er kåret til årets utfordrer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter