Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anbefalinger 19. oktober 2012

«I’m gonna take that fear and wear it like a crown»

Uendelig sterk og dypt personlig. Jeg er Prableen er den viktigste og mest rørende boka jeg har lest i år. Lørdag 20. oktober kommer Prableen til Hovedbiblioteket for selv å fortelle sin historie.

Selv om vi skriver ned avtaler i almanakker eller lagrer dem på mobilen og tror at livet er forutsigbart, er det totalt uforutsigbart. Men det jeg vet, er at det blir bedre. En eller annen gang blir det bra, og det er derfor jeg har skrevet denne boka.

Prableen Kaur

Mange ganger har jeg klikket meg inn på bloggen til Prableen for å lese Helvete på Utøya. Hennes beskrivelser er så hjerteskjærende og nakne. Etter 22. juli framsto hun som et symbol på framtiden og det levende. Det var med stor nysgjerrighet jeg begynte å lese Jeg er Prableen.

Prableen Kaur er fra Lørenskog og er 19 år gammel. Hun studerer JUSS ved Universitetet i Oslo og er den yngste som har blitt valgt inn i Oslo bystyre hvor hun sitter i Kultur- og utdanningskomiteen. I 2011 ble  hun ble kåret til «Årets nordmann» av magasinet Ny Tid.

I Jeg er Prableen har 22. juli en sentral, men lavmælt plass. Boka forteller om så mye mer. Det er historien om en oppvekst preget av hjerteløs mobbing, om å skade seg selv for å flykte fra de usynlige smertene. Det handler om å stå rakrygget og la slagene du får gjøre deg sterkere. Det er en fortelling om vennskap, familie og om hva religion kan bety for et menneske, og om hvordan politikk gir samhold og sjansen til å kjempe for det man står for.

Språket i boka er klart, naturlig og friskt, nærmest i taleform, og er en litterær bragd av Prableen. Hun formidler sin historie på inspirerende og forståelig måte.

Jeg er Prableen handler det som har vært, men det er jammen meg en historie som lover godt for framtiden. Dette er bare er begynnelsen på Prableen Kaurs historie og jeg gleder meg til å følge fortsettelsen.

Gunnar Vilberg

På førstkommende lørdag, 20. oktober 14.00, får du sjansen til å høre Prableen fortelle sin historie på Hovedbiblioteket.

Du kan låne Jeg er Prableen på Deichman.

 

I`m gonna take that fear and wear it like a crown

Rebekka Karijord

 

Du kan låne musikk av Rebekka Karijord på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter