Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 30. oktober 2012

Englestøv: Musikkvideo / Album og Roman / Intervju

Foto: Bjørn Tore Moen

Englestøv har sluppet musikkvideo til låten «København» fra debuten som består av et album, og en roman. Deichmans musikkblogg tok en prat med komponist og forfatter Halvor Strand i gruppa.

Vi går rett på sak.

Hvem er så Englestøv?

– Englestøv er en gjeng med telemarkinger som har funnet sammen i musikkmiljøet i Oslo. Vi lager popmusikk ved hjelp av synther og smått mystiske tekster. Vi er også gira på å gjøre nye ting, derfor er debuten vår ikke bare et album, men også en roman – som vi har skrevet selv.

 

Det nye albumet til Pilemil kom i form av en bok

 

Det nye albumet til Æ er blitt gitt ut som bok med downloads

 

Og det kommende albumet til Englestøv, eller rettere sagt den kommende debuten deres, består altså av et album, og en roman.

– Romanen kan være mer beskrivende, og ha et større tekstinnhold enn et pop-album.

Det er en historie med to sider. En historie om to mennesker som finner hverandre, og mister seg selv. Jenta forteller sin historie på plata, mens mannen forteller sin i boka

Hvorfor en historie på plate og en i bok? Dere kunne jo f.eks. ha laget en dobbelt CD der både jenta og mannen forteller sin historie?

– Vi har valgt å fortelle historien gjennom et album og en roman på grunn av mulighetene som finnes i et slikt samspill. Romanen kan være mer beskrivende, og ha et større tekstinnhold enn et pop-album. Musikken på sin side, skaper stemninger på en helt annen, og mer umiddelbar måte enn en skrevet tekst. En pop-tekst er også åpnere, og mer poetisk anlagt. Jeg synes disse to uttrykkene utfyller hverandre godt, og spiller svært godt sammen. Uttrykkene speiler også de to hovedpersonene og deres personlighet. Det er veldig spennende å sette de to historiene opp mot hverandre, og reflektere over hva som egentlig skjedde dette året i deres liv.

– Også er det en bedre følelse å holde en bok enn et Cd-cover av plast i hånden – for ikke å snakke om følelsen av det heldigitale.

– Musikken på sin side, skaper stemninger på en helt annen, og mer umiddelbar måte enn en skrevet tekst.

Hva har dere drevet med tidligere?

– Vokalisten vår, Sigrid Aase, studerer jazz ved NMH. Tobias Ørnes Andersen spiller trommer i mange ulike band, bl.a. Ihsahn og Aiming for Enrike. Sarah Nordal er utdannet klassisk klarinettist. Sigurd Ytre-Arne har bakgrunn fra musikkteknologi og er en aktiv VJ. Og jeg, Halvor Strand, har bakgrunn som metallbassist og konservatoriestudent – for å nevne noe.

Er det noe dere vil fortelle oss om musikkvideo til den nye låten «København»?

– Videoen til København ble filmet i løpet av en veldig fin lørdag i slutten av september. Den er filmet hjemme på gården hvor jeg kommer fra, i Heddal, utenfor Notodden. Den ble veldig bra takket være skuespillertalentet Marthe Olsen, den smått gale Tor Stian Borhaug og filmgutta i Twitchy Films.

 

 

– Men helt knirkefritt gikk det ikke. Da vi skulle filme vannscenene var vi usikre på om vannet var dypt nok. Jeg ville ikke risikere at skuespillerne skulle komme til å skade seg, så jeg hoppet uti selv for å teste det. Det som hører med til historien er at jeg er en megastor pingle når det kommer til bading, og nærmer meg ikke vann før det er like under kokepunktet. Men jeg gjorde det, og vi kunne slå fast at det var dypt nok. Og veldig kaldt.

– Også er det en bedre følelse å holde en bok enn et Cd-cover av plast i hånden – for ikke å snakke om følelsen av det heldigitale.

Hva skjer framover med Englestøv?

– «Å dra og aldri vende tilbake» slippes 23. november. Albumet blir tilgjengelig i iTunes, Spotify, Wimp o.l. Boka, med nedlastingskode til albumet, blir tilgjengelig via nettsiden vår: dratilbake.no, og i utvalgte butikker. Mer info om det kommer på nettsiden vår.

– 29. november har vi slippfest på Mono i Oslo. Denne kvelden kan du kjøpe boka/plata til spesialpris. Bendik Baksaas varmer opp. Det blir en kjempekveld! 30. november spiller vi på Stedet i Skien.

– «In other news» kan vi melde om at vi er godt i gang med neste plate. Denne gangen blir det mer gitar – og kanskje et nytt språk?

Til slutt, har dere testet ut Englestøv?

– Nei, vi har ikke prøvd Englestøvdopet 🙂 Vi har valgt navnet av tre grunner. Den første er at vi synes det klinger fint. Den andre er at vi liker at det er satt sammen av to litt motstridende ord. Den tredje er at det kan assosieres med noe mystisk og farlig. Vi er nemlig veldig streite folk, så vi trenger noe små-mystisk å gjemme oss bak.

– Vi er også gira på å gjøre nye ting, derfor er debuten vår ikke bare et album, men også en roman – som vi har skrevet selv.

3 kommentarer til “Englestøv: Musikkvideo / Album og Roman / Intervju”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter