Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 7. november 2012

Intervju med Oslobaserte I, Volatile som er valgt ut til å varme opp for Skunk Anansie

Sunniva Lind Høverstad, I, Volatile.

Det ferske Oslobaserte bandet I, Volatile med bakgrunn fra LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) er valgt ut til å varme opp for Skunk Anansie sin eneste Norgeskonsert i år, på Sentrum Scene 27. november.

I april ga I, Volatile ut EP, og gruppa har fått oppmerksomher både i norsk og engelsk studentradio, og andre steder. Vi tok en liten prat med Sunniva Lind Høverstad i I, Volatile.

I, Volatile er relativt ukjente her hjemme, hvordan fikk dere egentlig denne oppvarmingsjobben?– Jeg fikk et tips av en kompis da P3 på Skunks vegne lette etter et lokalt band til å varme opp for dem. Alle kunne sende inn musikken sin. Det slo meg at vi ville passet godt sammen musikalsk, så jeg sendte en helt enkel mail med link til Soundclouden vår. Det gjorde visst hundre andre artister og. To uker senere kom telefonen som fortalte at blant tolv finalister ble tre trukket fram og oversent managementet til Skunk Anansie. Blant de tre valgte de oss. Det er ganske kult, fordi det betyr at det var ene og alene musikken vi ble valgt for.

Gratulerer!

Så hva har dere tenkt å servere publikum som oppvarming til Skunk Anansie på Sentrum Scene 27. november?– Vi får en halvtime, så vi planlegger å spille de tre første låtene på EPen (disse er det altså mulig å synge med på!), to låter som har blitt godt mottatt på tidligere konserter, og tre helt nye. Det blir høy energi og intensitet, og stort spenn. Publikum kan forvente seg både tunge riff og smittende hooks.

 

 

Og framover satser dere som bare det?– Fo shizzle. Ingen planer om å gi oss etter en liten EP. I tiden som kommer vil fokuset mitt ligge på å ferdiggjøre materiale til debutskiva vår. Vi har også lyst til å gjøre en liten mini-Norgesturné på nyåret.

Hvorfor bandnavnet I, Volatile?– Volatile betyr flyktig, foranderlig, med en underliggende trussel om uforutsigbarhet og fare. Det er en god beskrivelse for musikken jeg lager og tekstene jeg skriver. På EPen vår, «The Violence», hoppet jeg rett på sak og skrev om vold, utfrysning og selvdestruktivitet. I det nye materialet har jeg bl.a. skrevet om prisen for å gi etter for egoisme.

– Jeg opptatt av å kunne by på spenn i følelsesutslag hos lytteren, både via innhold og stemning. Ingen låt skal høres ut som del to av en annen. Forutsigbarhet kjeder vettet av meg.

Høres bra ut, andre nye up and coming utøvere vi bør se opp for?

– Her i Oslo er Burning Motherfuckers noe av det råeste, seigeste, deiligste du får sett om dagen. Av LIPA-feller vil jeg trekke fram engelske Arc Light (good guy alternative) og This Is Two, (hyper post-hardcore). Kan også føye til Chasm og Marathon fra undergrunns-Oslo.

 

Skunk Anansie. Foto: Jeon Seung Hwan

Vi ønsker I, Volatile lykke til som oppvarmer på Sentrum Scene for Skunk Anansie 27. november.

7 kommentarer til “Intervju med Oslobaserte I, Volatile som er valgt ut til å varme opp for Skunk Anansie”

  1. Tilbaketråkk: | Beatart | Beatart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter