Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 13. november 2012

Åpenhjertig intervju med Ingvild Østgård om misunnelse

Ingvild Østgård kjent som korist med Lucy Swann, Philco Fiction, Kristin Minde, Maria Solheim er nå ute med en singel på egenhånd. Her tar hun opp et tabubelagt tema om misunnelse innen det kreative. Sjekk vårt intervju der en herlig åpenhjertig Ingvild forteller om  utøvere som har gjort henne selv misunnelig.

Ingvild Østgård ble født tidlig på 80-tallet, og vokste opp i Vesterålen eller Besterålen som hun kaller det (Madrugada-land) blant fjell og fjord, bruer, ferger, biler og øyer.

Den nye singelen til Ingvild Østgård tar som nevnt innledningsvis opp et tabubelagt tema om misunnelse innen det kreative. Deichmans musikkblogg tok en prat med Ingvild  om misunnelse i musikkbransjen med mere.

Kan du nevne noen eksempler på utøvere du har blitt misunnelig på?– Det kan jeg …Første gang jeg hørte Lykke Li var helt tydelig et slikt øyeblikk. Litt tilfeldig at jeg var på Platekompaniet akkurat den dagen. Mange år siden nå…på by:Larm. Men hun var et sjokk. Var ikke forberedt på det som kom. Kjente at hjertet sank samtidig som begeistringen steg. Syns det var unikt og veldig kjipt bra.

– Ellers kan jeg fort kjenne misunnelige knip når band jeg kjenner får fantastiske spillejobber og svimlende muligheter. Som oftest er det jo veldig fortjent, og jeg gleder meg oppriktig på deres vegne! …men samtidig er jeg litt grønn i kulissene.

– Et nylig eksempel var når mine uforskammet dyktige venner i Philco Fiction skulle spille på Island for et par uker siden …det skulle gjerne jeg også gjort. De er jeg foresten generelt ganske misunnelig på hehe.

Har du opplevd at andre er blitt misunnelig på deg når de har hørt noe av deg som de synes er uforskammet bra?


– Tror ikke at ordet misunnelig har blitt direkte brukt, det er kanskje litt vanskelig å si direkte til personen/prosjektet det gjelder…Men jeg har fått noen tilbakemeldinger i den kategorien. Kanskje særlig etter at jeg har snakket litt om temaet i det siste, og helst fra folk jeg kjenner.

Er det generelt mye misunnelse i musikkbransjen?

Jeg kan jo bare snakke for meg selv, og de jeg kjenner. Men jeg tror at alle som har ambisjoner og et sterkt ønske om å drive med musikk er litt misunnelig iblandt! Det er ikke så rart egentlig når så mange hardtarbeidende ildsjeler kjemper om plassene og oppmerksomheten. Det er oppleves rett og slett som en bransje som brenner for det de driver med, som elsker, hater, beundrer og misunner.

 

 

I presseskrivet forteller  Ingvild om opphavet til låten:

– «Easy» oppstod av seg selv og uten ”agenda”. Som låtskriver er jeg opptatt av at sangtekster skal være åpne for egen tolkning og at man som publikum skal kunne gjøre dem til ”sine”.  Syns generelt det kan være ”skummelt” å snakke for mye om tekst. Men etter hvert som denne låten tok mer form kom jeg til å tenke på at dette er kanskje et tema som jeg kan driste meg til å snakke litt høyt om, et privat tema som sjeldent er offentlig

– Låta handler om den blandingen av beundring og misunnelse som kan oppstå når man ser eller hører noe man syns er uforskammet bra.
Jeg tror dette er noe som alle med ambisjoner, og som har en iver eller lyst til å bli gode innenfor et felt kan kjenne seg igjen i. For mange er misunnelse et tabu tema, for meg kommer den alltid sammen med en stor dose beundring hvor jeg unner vedkommende alt godt. Jeg ser på følelsen som inspirasjon, selv om det i øyeblikket kan kjennes som et stikk.

Én kommentar til “Åpenhjertig intervju med Ingvild Østgård om misunnelse”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter