Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 14. november 2012

Plateanmeldelse: Lykke Li – «Wounded Rhymes»

Etter tre års albumpause skiftet Stockholmsjenta ham, både musikalsk og tekstmessig.

Av: Victor Josefsen

 

Lykke Li

«Wounded Rhymes» (2011)

EMI

5

 

Innbydende mørke // Lykke Li ble lei av å framstå som en søtnos etter «Youth Novels» i 2008. Det er en av årsakene til at hun tok tre års albumpause. Nå er Stockholmsjenta back with a bang, og hun har skiftet ham. Noe tekststrofer som «Like the shotgun needs an outcome, I’m your prostitute, you gon’ get some» og de primal-suggererende rytmene fra førstesingelen «Get Some» demonstrerer. Lykke Li omfavner kontrastene som preger henne, og formidler sterke følelser ved hjelp av relativt enkel produksjon. Etter album-lykken (Sic) med «Youth Novels» har hun vært jaget av media, opplevd hvetebrødsdager og brudd med typen, våknet opp midt på natta og kaldsvettet, for så å gruble over hva hun skal gjøre med livet sitt. Det har satt sitt preg på skiva; mørkt og innbydende på samme tid, og det fengsler. En del låter er helt nedstrippete («I Know Places» og «Unrequited Love»). Aldri har vel et begrep som nordisk folk passet bedre enn her. De stemningsmettede 60s girl group influerte låtene er også nedtonet. Andre kutt piskes fram av hektende rytmikk («Jerome», «Youth Knows No Pain» og «Get Some»). «Wounded Rhymes» rommer kontrastfylt musikk, full av sjel, der grunntonen er mørk.

 

 

Primal-suggererende rytmer akkompagnert av tekststrofer som «Like the shotgun needs an outcome, I’m your prostitute, you gon’ get some» «Lykke Li ble lei av å framstå som en søtnos etter «Youth Novels» i 2008»

Saken er oppdatert 6. desember 2017

 

 

Du kan låne Lykke Li sitt album «Wounded Rhymes» på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Du kan låne Lykke Li sitt album «Youth Novels på» Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

Du kan låne Lykke Li sitt album «I Never Learn» på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Lykke Li – «Wounded Rhymes»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter