Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 16. november 2012

Plateanmeldelse: Efterklang – «Magic Chairs»

 

Efterklang

«Magic Chairs» (2010)

Rumraket / Playground

4

 

Efterklang vakte oppsikt i 2003, da videoartisten Karim Ghahwagi joinet gruppa og mikset videokollager med deres stemningsfulle musikk. Oppmerksomheten førte til at den elektrisk utforskende og orkestrale plata «Tripper» (2004) solgte bra. For noen år siden ble danskene (i likhet med norske Serena Maneesh) signa på legendariske 4AD. Med «Magic Chairs» snur danskene en del på flisa, og presenterer generelt kortere og flere melodiske låter, noe titler som «Harmonics» og «Natural Tune» vitner om. De har også innlemmet upbeat rytmer og håndklapp («Raincoats»), selv om de fortsatt har beholdt det develende, søkende preget. Dette er pop med kreative innslag og forseggjorte arrangementer. Et gjennomført kammerpop-album, som er både drømmende og poetisk. «Magic Chairs» består av innbydende, estetisk og oppfinnsom musikk.

 

 

 

 

Du kan låne Efterklang sine album på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen

3 kommentarer til “Plateanmeldelse: Efterklang – «Magic Chairs»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter