Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 19. november 2012

Book the fuck out of us us motherfuckers!

Burning Motherfuckers har kommet opp med en mer enn overbevisende EP, og har dessuten STORT live-rykte, så til alle konsertarrangører der ute, en oppfordring fra post-punk-noise-tospannet: BOOK THE FUCK OUT OF US US MOTHERFUCKERS!
Av: Victor Josefsen / Foto: Catty Stone

– Her i Oslo er Burning Motherfuckers noe av det råeste, seigeste, deiligste du får sett om dagen», forteller Sunniva Lind Høverstad i I, Volatile til oss.

Og Michael Jones sier noe slikt som: «Burning Motherfuckers blåste meg fullstendig vekk med sin opptreden på årets Musikkfest».

Burning Motherfuckers kjører en Moterfuckers-booking-kampanje på facebook–siden deres for tiden:«We need booking. Someone to book us. BOOK THE FUCK OUT OF US US MOTHERFUCKERS!”

Fått noe napp?

Ei jente som heter Catty vil prøve å booke en kickass turné i Europa for oss. Vi håper at det går vår vei. Ellers har ingen meldt seg. Vi hadde kontakt med en hyggelig dame fra Atomic Soul etter Musikkfest, men selv om hun var gira på musikken, kunne hun ikke begi seg ut på å booke oss før vi hadde signa med Tuba.

 

Vi er jo signa på Handmade Records, så det var en litt kjip greie der. Handmade styres av Kenneth Amundsen, som er en god kompis av oss, og vi har frihet der til å gjøre det vi vil. Han snakker vårt språk, og veit hva som er bra for oss. Forrige plata fikk rom og luft pga. han. Og han hørte samtidig på oss hele veien. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet med tanke på at den ble spilt inn på øvingslokalet.

– Det vi ikke har hos han er penger og en stor kred-base som Tuba har. Men de har ikke trua på musikken vår, og det har Handmade. Det er fint å være på nett med de man jobber tett med. Kenneth er på nett. Det vi trenger hjelp til nå er promo og fast booking i innland og utland.

Dere trenger i hvert fall ikke hjelp på scenen, hva er hemmeligheten bak det massive uttrykket deres på scenen?

– Først og fremst elsker vi å spille og lage lyd. Vi har spilt lenge sammen og hver for oss, og har en relativt god forståelse av instrumentene vi spiller. Det gjør at vi kan slippe oss helt løs, og ikke forholde oss til begrensninger og spekuleringer i musikken, men mer rundt en slags stream of conciousness overført i musikk.

– Det vi trenger hjelp til nå er promo og fast booking i innland og utland.

– Instrumentene – Thomas bruker en gitarforsterker og en bassforsterker sammenkoblet. Pedal oppsettet er – Tube screamer 808, phaser, delay, tuner og en boss OD-3 overdrive. De fire første går inn i bassforsterkeren. Den siste overdriven sammen med de andre 4 går inn i gitarforsterkeren. Som da gir et ekstra gir på en måte. Han kan gjøre lyden ganske stor siden han har et stort frekvensområde. Og bass er i utgangspunktet massivt. Siden det ikke er andre melodiske instrument og forholde seg til kan han spille både høyt og lavt, og gjøre akkurat hva han vil. Det er gøy å eksperimentere med lyd!

– Det vi ikke har hos han er penger og en stor kred-base som Tuba har. Men de har ikke trua på musikken vår, og det har Handmade.

– Øystein spiller på et gammelt Pearl trommesett, og bruker Giant Beat symbaler. De gir vanvittig mye lyd. Ø spiller også vanvittig utfyllende og sporadisk som gir Thomas veldig mange knagger å henge seg på samtidig som Øystein kan jobbe rundt Thomas sine krumspring.

– Sammen fyller vi et ganske stort spekter rent lydmessig.

Likevel, savner dere aldri, omså ikke et 30-manns orkester, men å «flette inn» flere instrumenter i soundet?

– Vi utvikler oss litt mer hver gang vi spiller sammen, og alle sangene vi lager er et nytt eksperiment. Det er også spennende å se hvor mye man kan gjøre med lite. På en måte blir det mer konkret og direkte når det er færre instrumenter. På plate vil vi gjøre det meste ut av det vi har, men vi har snakket om å lage et litt eget univers på albumet vi lager snart.

Apropos det, undergrunnsband som dere blir jo hyllet i såkalte kredible blogger, og i andre mer eller mindre kjente rockeblogger, pga. av innstilling, attityde etc. etc., you name it. Er det lett å få, ja, divanykker, for å si det slik?

– Vi gjør som vi vil. Det er viktigst. Vi er hyggelige folk som føler mest for å holde musikken og energien i sentrum. Vi bruker hverdagsklær. Tror ihvertfall vi er hyggelige. Kanskje vi er drittsekker. Og bandnavnet representerer mer en idé enn en generell virkelighet.

Hva vil dere egentlig oppnå med Burning Motherfuckers?

Noe varmt og rart og spennende. Vi vil ha det gøy! Vi vil ha kos på ryggen når vi ber om det. Vi vil ha mais! Og sjokolade etter klokka ni. Også vil vi ha sunne vaner med en tvist. Og twist! Også vil vi ha ubegrensede midler til å kunne gjøre hva vi vil frem til vi ikke gjør det vi vil, og trenger begrensede midler igjen.

Andre norske utøvere dere mener vi bør få nyss om?

– Sjekk ut coloursintime, soloprosjektet til Øyvind som vi spilte med før, det er veldig fint! Han har noen låter på Soundcloud.

Sjekk resten av låtene til coloursintime

– Thomas har et soloprosjekt som heter Songs Made of Wool:

Sjekk låtene til Songs Made of Wool.

– Øystein har et band sammen med kjæresten sin Oda, Soft as Snow heter det. De har ikke noe ute enda, men her er en liten sankebit:

– Ellers:

Europ Europ, Epikurs Euforie, Children and Corpse Playing in the Streets, Øystein Kapperud, Le Corbeau, Izakaya Heartbeat , Far From Tellus, Mindy Misty, Moist Vaginas, Sofi Lofi, Keezheekoni, Tusmørke.

 

Det går jo som nevnt gjeteord om dere live, men hva er deres aller største liveopplevelse?

Fever Ray på Øya var utrolig magisk..

 

Til slutt, noen ord om brillene på bildet?

– Når vi har på brillene er vi litt som Fantomet bare omvendt. Det er godt.

 

5 kommentarer til “Book the fuck out of us us motherfuckers!”

  1. Tilbaketråkk: | Beatart | Beatart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter