Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 24. november 2012

Hip hop med klassisk vri i Den Norske Opera & Ballett

Til toner av Igor Stravinskys’ Vårofferet skal 13 unge hip-hopere fra Groruddalen vise at drabantbyenes gatekultur har en naturlig plass i praktbygget ved Oslofjorden.

Sammen med den anerkjente koreografen Odd Johan Fritzøe har noen av de fremste hip-hop-danserne fra The Planet i Groruddalen utviklet en forestilling med utgangspunkt i ungdommenes egne bevegelser og ideer. Det er en forrykende blanding av hip-hop, samtidsdans og kampsport som venter publikum når Bror har premiere i Den Norske Opera & Ballett den 27. november.

– Bror handler om det rå fellesskapet, kraften og rytmen i ungdomskulturen. Sammen med det rituelle uttrykket i Vårofferet av Stravinsky, blir Bror en slagkraftig, drivende og vakker forestilling hvor unge sårbare mennesker slynges inn i lagånden, inn i fellesskapets krefter og til et brorskap. Av og til blir enkeltinvidet kastet ut, men danserne insisterte på at alle skulle med til slutt – ingen skulle ofres – som i originalen til Stravinsky, sier koreograf Odd Johan Fritzøe.

 

 

Blant danserne i forestillingen finnes de fire guttene i T1T, som norske tv-seere i høst er blitt kjent med gjennom ”Norske talenter” på TV2.

Forestillingen har premiere i Den Norske Opera & Ballett tirsdag 27. november kl. 19 , og spilles også onsdag 28. og torsdag 29. november, begge dager kl. 19. Videre settes den opp på Rommen scene lørdag 1. desember kl. 18 og søndag 2. desember kl. 15. Billetter kan kjøpes på www.operaen.no

Om koreografen: Odd Johan Fritzøe er oppvokst i Liberia, utdannet fra Statens Balletthøgskole og fra Rose Marie Guiraud på Elfenbenskysten 1988. Han har siden arbeidet som utøvende og skapende dansekunstner, har mottatt Scenekunstprisen 2000 og Kritikerprisen 2009, og er i dag førsteamanuensis i dans med spesialkompetanse på kommunikasjon mellom ulike kulturelle uttrykksformer.

Om danserne: Samtlige dansere er tilknyttet The Planet , et organisert dansemiljø i Bydel Stovner. Bydelen har med støtte fra Groruddalssatsingen utviklet miljøet, som holder høy kvalitet og som vil ha stor betydning for norsk kulturliv fremover. Danserne er: Ouasim Ahssain, Rohil Arif, Kadi Cham, Marion Lund Fransrud, Inger-Helene Jeremiassen, Mira Kristiansen, Vijai Kurunathan, Ida Aisha Macauley, Suad Mahdi, Hermon Selemon, Ane Bækken Soleim, Ousman Souleymane og Azzedine Souleymane.

Forestillingen er produsert av Bydel Stovner.

Forestillingen inngår i ”Prosjekt Groruddalen” (2010–2014), som er et samarbeidsprosjekt mellom bydeler i Groruddalen og Den Norske Opera & Ballett. Prosjektet støttes av Groruddalssatsingen, som er et byutviklingsprosjekt i Groruddalen (2007-2016.)

(NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter