Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. november 2012

Kid Astray: The Next Big Thing i 2013?

Foto: Anders Guntveit

Tenåringene fra Asker og Bærum Kid Astray har holdt på i flere år, og har vært et heller ubeskrevet blad, helt til nå. For da de i begynnelsen av oktober lastet opp låten «The Mess» på NRK’s Urørt-side ble hverdagen til tenåringene  snudd opp ned på kort tid.

Og nå er Kid Astray er allerede booket til by:Larm og er spådd en lys fremtid av både Lydverket og by:Larm redaksjonen.

Lagde låten på 6 timer

Dagen før by:Larms demoinnsendingsfrist hadde Kid Astray møte med sin manager. De syntes ikke de hadde en skikkelig singel liggende som de syntes var bra nok. Men, vokalist Benjamin spilte en haug med låtskisser for alle sammen, og det var et refreng som utmerket seg. De bestemte seg dermed for å ta utgangspunkt i dette refrenget og prøve å lage noe ut av det. 6 timer senere var låten skrevet, spilt inn, mikset og mastret og var blitt låten som i dag er «The Mess.» Etter å sendt låten til by:Larm ville de forsøke å legge et nytt vokal-take før låten ble lagt opp på Urørt, men etter å ha gjort det kom de frem til at uansett hvor mye de prøvde, fikk de ikke til å gjenskape den følelsen som lå i det opprinnelige taket. Så singelen som ble gitt ut den 26. november er nøyaktig den samme innspillingen som ble gjort de seks timene.

I løpet av noen få dager ble låten kåret til Ukas Urørt på NRK P3, og da bandet stilte til intervju på radiokanalen få dager senere ble det klart at de hadde blitt tatt inn i varmen på P3s spillelister. Låten er nå B-listet på NRK P3.

Musikkvideoen til singelen «The Mess» er snart klar og Kid Astray er allerede booket til turnéstart på Rockefellers «lillebror» John Dee i Oslo den 31. januar.

Den 26.november ble “The Mess” sluppet på singelklubben Diamond Club.

5 kommentarer til “Kid Astray: The Next Big Thing i 2013?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 24 andre abonnenter