Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 29. november 2012

Plateanmeldelse : The Pains of Being Pure at Heart – «Belong»

The Jesus and Mary Chain er vanskelig å komme utenom denne gangen også.

 

Artist: The Pains of Being Pure at Heart

 

Album: «Belong» (2020)

 

Plateselskap: Play It Again Sam

 

4

 

Fresht// The Pains of Being Pure at Heart er fans av anorakk/twe-popperne The Pastels, noe som er synlig i mange av låtene her, og vokalen. En slags finpusset variant av skottenes musikk, og for de av dere som ikke har hørt originalen lyder dette trolig storveis, og jeg synes det er bra jeg også. Sjølsagt er My Bloody Valentine og så klabert The Jesus and Mary Chain vanskelig å komme utenom denne gangen også. The Pains of Beeing Pure at Heart høres jo nesten ut som en tro kopi av støyrocken/popen til The Jesus and Mary Chain på flere av sporene her, men det er gjort smukt, sjekk ”Girl of 1,000 Dreams”. ”Strange” er det Slowdive-flyt over, bra, bra. Og ”Anne With an E” er en mikstur av Velvet Underground og The Jesus and Mary Chain . Flott. Albumet «Belong» er striglet i forhold til debuten «The Pains of Beeing Pure at Heart», og er et gjennomført velprodusert album. Innsigelsene er at flyten, attakket og friksjonen til et band som Swervedriver (et band som svevde i utkanten av shoegaze-sfæra), som noen av låtene minner om, ikke er optimal på en del av skiva. Et fresht album er det i hvert fall. // Victor Josefsen

 

 

The Pains of Being Pure At Heart – «Heart In Your Heartbreak» from Mike Luciano on Vimeo.

 

The Pains of Being Pure At Heart – The Body from Slumberland Records on Vimeo.

 

Ice Choir

Les også om Ice Choir, sideprosjektet til The Pains of Being Pure at Heart-trommis Kurt Feldman.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Én kommentar til “Plateanmeldelse : The Pains of Being Pure at Heart – «Belong»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter