Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 2. desember 2012

Plateanmeldelse: First Aid Kit – «The Lion’s Roar»

 

First Aid Kit

«The Lion’s Roar» (2012)

Wichita / Indie Distribution

5

 

Tidløs harmoni// De to særegne svenske sangfugl-søsknene er tilbake med helt nytt materiale, og sikkert enda mer kommersiell suksess, med deres varm-mørke og utforskende singersongwriter med sjelfull vokal. På tittelåta varter de opp med folk og fløyter med en dæsj hippivibber, noe som høres svært lite tiltalende ut, i hvert fall i mine ører, men låta duger den, spesielt liker jeg den tidligere nevnte vokalen(e). På «Emmylou» hyller de svenske søstrene Johanna og Klara Söderberg countrylegendene Gram Parsons, June Carter, Johnny Cash og Emmylou Harris, med steel gitarer og det hele. Sødmefylt som fy må vite, men aldri plagsomt kitch. En av First Aid Kits store force er at de får det til høres tidløst ut, men ikke datert. First Aid Kit er med andre ord en øreåpner i (ny) folk, og får honnør for et variert gjennomført album, som er mytisk og episk med smektende harmonier og fengende passasjer. Samtidig skjer det mye spennende, for de som har tid til å lytte. «The Lion’s Roar» havner nok på mange årslister når 2012 skal oppsummeres. // Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert her.

 

First Aid Kit – The Lion's Roar from Wichita Recordings on Vimeo.

 

First Aid Kit "Emmylou" from Maximilla Lukacs on Vimeo.

 

Du kan låne musikk av First Aid Kit på Deichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

4 kommentarer til “Plateanmeldelse: First Aid Kit – «The Lion’s Roar»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter