Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 3. desember 2012

Første artistslipp til Pstereo 2013: Ósk, Oslo Ess, Graveyard og Dry The River

Foto: Ósk til Pstereofestivalen 2013, pressebilde

Årets utgave av Trondheimsfestivalen Pstereo går av stabelen 6.-17. august 2013. Og allerede nå har regionens største pop-/rockfestival startet årets artistslipp.

– Det er en stor glede å starte årets artistslipp med å presentere fire av våre store favoritter i høst: Ósk, Oslo Ess, Graveyard og Dry The River, uttaler festivalen i presseskrivet.

Resten av pressekrivet kan du lese her:

ÓSK er et norsk, litt islandsk og litt tyrkisk band der den unge, tyrkisk/norske multikunstneren Oskar Yazan Mellemsether sammen med et knippe gode venner fra band som Broen/Your Headlights Are On og Snøskred/The Avalanche. Jazzpop, Sufjan Stevens/Jack Johnson og melankoli er sentrale referanser for Trondheims største, nye singer-/songwritertalent. På tirsdag ble han også Ukas Urørt hos NRK P3. «Fabelaktige Ósk», uttalte for øvrig Therese Aune om gruppa til Deichmans musikkblogg.

Asfaltpunkerne OSLO ESS trenger lite presentasjon utover at de er Norges suverent mestspillende, og trolig aller beste liveband om dagen. VG-listetoppen «Verden på nakken, venner i ryggen» er akkurat like bra som førsteplata og de dominerer fortsatt spillelistene til NRK P3 etter to års sammenhengende besøk.

GRAVEYARD er et av Sveriges aller mest populære band om dagen. De blir titt og ofte hyllet som «retrorockens redningsmenn», og den ferske tredjeplata «Lights Out» har fått like begeistret omtale som mesterverket «Hisingen Blues» fra både anmeldere og publikum.

Britiske DRY THE RIVER er blitt en sentral del av folkrockbølgen som har herjet de senere år, men til forskjell fra sine skjeggete kolleger i bl.a. Fleet Foxes og Mumford & Sons, har Dry The River bakgrunn fra punk og hardcore og tilfører rå eksplosivitet ingen andre av bandene oppkalt etter naturelementer kan tilby, samt tekster hentet rett ut av en Steinbeck-roman.

Les mer om Snøskred og andre utøvere i Deichmans musikkblogg, bare søk øverst til høyre på siden.

 

Én kommentar til “Første artistslipp til Pstereo 2013: Ósk, Oslo Ess, Graveyard og Dry The River”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter