Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. desember 2012

Bok om konsertbyen Bergen

 

Fortellingen om det som nesten ikke skulle gå an, er forfatternes egen beskrivelse av boken «Bergen Rock City».

«Eventyrlige konsertopplevelser mellom de sju fjell» er den forklarende undertittelen på boken, som ser på den helt spesielle oppblomstringen av storkonserter som har skjedd i vestlandets hovedstad siden millenniumskiftet. Da skjedde det utrolige; bakgårdsbyen Bergen havnet plutselig i europeisk førstedivisjon – til tross for en lite ideell beliggenhet på det skandinaviske turnékartet.

Store artister betyr store penger. På hovedarenaen Bergenhus festning – Koengen/Plenen alene er det omsatt billetter og solgt øl for mer enn 400 millioner kroner siden The Rolling Stones durte inn der på «A Bigger Bang»-turneen i 2006. Siden den gang har Bruce Springsteen og hans E Street Band spilt ikke mindre enn fire konserter på arenaen, og Rihanna solgte 46 000 billetter samme sted på rekordtid i 2011. Foo Fighters, R.E.M., Metallica, Kiss, The Eagles, Neil Young, Muse og Coldplay er kun noen av de andre verdensstjernene som har lagt turen innom den unike middelalderparken et steinkast fra Bryggen.

Boken er skrevet av journalistene Frank Johnsen og Espen Børhaug, som i flere tiår har vært aktive konsertgjengere og som har vært veldig tett på festivalen Ole Blues/Bergenfest og avleggeren Bergen Live – som i dag arrangerer alle storkonserten i Bergen. Det skal være en bok fylt med begeistring, for dette konserteventyret skulle egentlig ikke kunne skje. Det hele krydres med anekdoter, tilbakeblikk og flere hundre fotos fra de ulike konsertene og konsertstedene.

Davy Wathne, Geir Zahl, Frode Grytten, Asbjørn Slettemark, Jan Eggum, Kurt Nilsen, Sondre Lerche og selveste Varg Veum er kun et fatall  som kommer til orde i boken, og lar oss dele de største konsertopplevelsene sine på bergensk jord. De er både mange og varierte.

(NTB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 48 andre abonnenter