Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. desember 2012

Dirty Projectors har laget et av årets album 2012

Dirty Projectors, Rockefeller. Foto: Frank Michaelsen

«Gleden var stor da jeg fikk se hvor godt Swing Lo Magellan-låtene fungerte live. Albumet er en «grower» folks, skriver Deichman-kollega Frank Michaelsen i sin anmeldelse av Dirty Projectors konsert på Rockefeller. Og han har helt rett, Swing Lo Magellan er en «grower», og et av årets album.

 

 

 

Dirty Projectors

Swing Lo Magellan (2012)

Domino / Playground

4 +

Bemerkelsesverdig // Sjangerblanding er ikke Dirty Projectors redd for. De smetter inn sjømannsviser, popelementer, funk, hip hop, sakrale elementer og indie m.m. Uten at det spriker i alle retninger, for dette framstår som et stykke musikk uten jålete triks. Albumet er tvert imot preget av et uanstrengt samspill over hele linja. Uttrykket deres er stort sett preget av god smak rett og slett. Og selv om Dirty Projectors mikser og trikser med mange stilarter er de langt i fra uhåndgripelig. På det nye albumet er de i tillegg mer tilgjengelig enn tidligere. Sjekk f.eks. den hektende singelen «Gun Has No Trigger». Ellers kommer selve melodiene mer til sin rett her. Og de har musikalsk egenart til å skille seg ut fra mengden av band som romsterer i noenlunde samme landskap som dem. Swing Lo Magellan er ikke et revolusjonerende eller grensesprengende album, men Dirty Projectors skaper fortsatt bemerkelseverdig og engasjerende musikk som både er uforutsigbart og fengende, selv om Swing Lo Magellan inneholder forglemmelige øyeblikk.

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

3 kommentarer til “Dirty Projectors har laget et av årets album 2012”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter