Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 11. desember 2012

Come Shine, Svante Thuresson, Tuva Syvertsen og Jan Eggum hyller Nora Brockstedt

Nora Brockstedt er selve veteranen blant norske jazzvokalister. I januar 2013 fyller hun 90 år, og dette skal markeres under Oslo Jazzfestival 2013.

Mandag 12. august åpner Oslo Jazzfestival med en hyllest til Nora Brockstedt i Den Norske Opera & Ballett. Festivalen har invitert Come Shines Live Maria Roggen og Erlend Skomsvoll til å sette sammen et musikalsk program i anledning Noras 90-års dag, og sammen med blant andre Svante Thuresson, Tuva Syvertsen og Jan Eggum vil kvartetten fremføre låtskatter fra Nora Brockstedts eget repertoar.

 

Foto: Terje Svindseth

 

Få artister har stått så sentralt over så lang tid som Nora Brockstedt. Med sin personlige og umiddelbart gjenkjennelige stemme, har hun alltid vært elsket av publikum, og hun har inspirert flere generasjoner norske vokalister.

Siden scenedebuten i 1942, har Nora Brockstedt vært med i utallige revyer, teaterforestillinger, filmer og tv-serier, og siden platedebuten i 1945, har hun stått for langt over 100 utgivelser på alt fra 78-plater til CDer. Og hun er særlig kjent som formidler av Prøysen-viser.

Som jazzvokalist debuterte Nora Brockstedt på ”Gotta Be This Or That” med Pete Browns Orkester i 1946, og hennes Ella Fitzgerald-inspirerte stemme kan ellers høres på flere norske jazzutgivelser fra 1940- og 1950-tallet. Men tross en tidlig jazzkarriere, var det først i godt voksen alder at Nora igjen gikk i studio for å lage et eget jazzalbum. Ringen ble sluttet med utgivelsen ”As Time Goes By” i 2004. Hun fulgte opp med ”Christmas Songs” i 2005, og i 2008 kom ”Nora – for swingende!!!” som fikk en strålende mottakelse. Samme år spilte hun for et svært begeistret festivalpublikum på Oslojazz.

Repertoaret denne kvelden vil bestå av kjente og kjære Nora Brockstedt-sanger i nye arrangementer av Erlend Skomsvoll, og sammen med Come Shine vil solistene elegant og egenartet tolke både pop-, jazz- og Prøysen-låter fra Noras 70 år lange karriere.

Oslo Jazzfestival 2013 finner sted 12. – 17. august. Flere artister slippes i løpet av vinteren/våren, og hele programmet vil være på plass innen sommeren 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter