Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 12. desember 2012

Beady Belle med album basert på Zadie Smiths «White Teeth»

«Cricklewood Broadway» er det sjette albumet til souljazz-trioen Beady Belle, hvor alle tekstene er utelukkende basert på Zadie Smiths roman, «White Teeth».
Av: Victor Josefsen

– Som en skuespiller, har jeg BLITT personene i boken, og hver av dem har skrevet sine sanger. Ganske schizofrent, men mer ærlig enn jeg noen gang har vært. Samtidig er musikken utilslørt og forsvarsløst skrellet inn til skrotten, sier vokalist Beate Lech som har skrevet alle tekstene på platen.

Albumtittelen «Cricklewood Broadway» refererer til den første scenen i Zadie Smiths roman. «Hvite tenner» er en London-basert historie om tre familier med ulik kulturell bakgrunn, religion og status. Boken er inkludert i Time Magazines 100 beste engelskspråklige romaner fra 1923-2005.

Beate Lech sier at boken har vært en «godtepose av en inspirasjonskilde»:

– Å skrive så humoristisk om så alvorlige ting som Zadie Smith gjør i «White Teeth», er en balansekunst. Boken har scenario: kidnapping, voldtekt, utroskap, selvmordsforsøk, religionsproblematikk, oppvekst, kulturkræsj, sjalusi, forfall, opprør, krig og sladder.

Beady Belle er: Beate S. Lech: vokal, Marius Reksjø: bass, Erik Holm: perkusjon. På «Cricklewood Broadway» medvirker også musikerne David Wallumrød på keyboard og vokalist Torun Eriksen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

Én kommentar til “Beady Belle med album basert på Zadie Smiths «White Teeth»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter