Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 16. desember 2012

WiMPs mest streamede låter i 2012

Musikktjenesten WiMP har gjort opp status for 2012, og publisert årets 100 mest spilte låter i Norge. I 2012 er Sirkus Eliassen & Ben Kinx «Æ vil bare dans» årets mest streamede norske låt i WiMP, mens Lalehs «Some Die Young» er den mest streamede internasjonale låten. Norskandelen på topp 50 er hele 36 prosent, mens av de hundre låtene er 28 norske.

«Vi mener vår topp 100-liste viser at kritikken for manglende norske hiter i 2012 er uberettiget. Så forskjellige artister som Sirkus Eliassen, Alexandra Joner, Vinni, Sivert Høyem og Susanne Sundfør har skapt hits i 2012, og det er verdt å stille spørsmålet om de internasjonale musikktjenestene som er tilstede i Norge gjør nok for å få norsk musikk ut til et publikum som åpenbart ønsker denne musikken», sier Sveinung Rindal i WiMP redaksjonen.

Før streamingtjenestenes tid var det kun mulig å vite hvor mange eksemplarer av et album eller en singel som var solgt. Nå kan man også se hvor mye musikken faktisk blir spilt rundt om i de norske hjem, i alle fall i musikktjenesten WiMP. I 2012 er det altså Sirkus Eliassens «Æ vil bare dans» som er årets mest spilte norske låt i WiMP. Singelen har ligget høyt på listene store deler av året. Sirkus Eliassens andre singel, «Før du går» er også inne på topplista med en 34. plass.

«At vi har den norske låta som er aller mest spilt i 2012 er helt rått, vi føler det summerer opp hvor fantastisk dette året har vært. Det er spesielt artig å se at vi er så mye spilt i WiMP, som jeg forbinder med de som er spesielt interessert i musikk», sier Magnus og Erik Eliassen.

 

 

Laleh topper lista med låta «Some Die Young», som hun også fremførte på Nobelkonserten. Etter konserten fikk den svenske artisten utdelt sitt diplom fra den norske WiMP-redaksjonen.

«WiMP-redaksjonen har fulgt Laleh i flere år, og ga Warner beskjed allerede før singlen «Some Die Young» kom ut at vi ønsket å få henne opp og fram. Da var det ekstra morsomt å få lov til å hedre akkurat henne med et bevis på at singlen ble årets mest populære i WiMP», sier Sveinung Rindal.

Det er også verdt å legge merke til det høye antallet debutanter og andre ferske navn i toppen av lista. Navn som Sirkus Eliassen, Gotye, Fun, Laleh, Alina Devecerski og Carly Rae Jepsen har kommet for fullt i året som har gått og som her ligger inne blant de 15 mest populære låtene i 2012.

Gabrielle, som hadde årets mest spilte låt i 2011 med «Ring meg» henger også med i år på en 67. plass på lista.

«Når vi går inn i 2013 er det naturlig å spørre om ikke internasjonale navn som Imagine Dragons og Gabrielle Aplin, og likeledes de norske bandene Alfred Hall og Disaster In The Universe kan dukke opp på tilsvarende lister neste år», avslutter Rindal.

Årets 100 mest spilte låter i WiMP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter